<b>KLAGET PÅ TWITTER: </b>Randi Zuckerberg reagerte sterkt på en hendelse på en tre timer lang flytur. Foto: Andy Kropa / AP / NTB Scanpix
KLAGET PÅ TWITTER: Randi Zuckerberg reagerte sterkt på en hendelse på en tre timer lang flytur. Foto: Andy Kropa / AP / NTB ScanpixVis mer

Seksuell trakassering

Sier hun ble seksuelt trakassert på fly uten at besetningen tok grep: - Jeg er rasende

Nå skal selskapet undersøke hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningskvinne og forfatter Randi Zuckerberg (35) la i dag ut en rasende melding på Twitter, etter en flytur fra Los Angeles til Mazatlán i Mexico.

«Føler avsky og føler meg nedverdiget etter en flytur med Alaska Air, hvor passasjeren ved siden av meg kom med flere vulgære seksuelle bemerkninger. Flybesetningen fortalte meg at han var en frequent flyer, glattet over oppførselen hans, og fortsatte å gi ham drikke. Jeg antar at pengene hans betyr mer enn vår sikkerhet?»

La ut klagebrevet

Hun la ved klagebrevet hun hadde sendt til flyselskapet, hvor hun også varsler at hun kommer til å følge opp saken i sosiale medier.

Randi Zuckerberg har nesten 200 000 følgere på Twitter, og har tidligere jobbet som talsperson for Facebook, og står bak Facebook Live. Hun er også storesøsteren til Facebook-gründer Mark Zuckerberg (33).

Kritikken hennes ble raskt retweetet av rundt tusen Twitter-profiler, og er nå delt av flere tusen.

I brevet utdyper hun:

«Han begynte å snakke til meg om å ta på seg selv, og spurte gjentatte ganger om jeg fantaserte om min kvinnelige kollega. Han ga poeng til og kommenterte kroppene til damene som kom på flyet, idet de gikk forbi oss, og flere tilsvarende forferdelige og krenkende kommentarer.»

- Jeg er rasende

Ifølge Zuckerberg fortalte personalet at han var en såkalt frequent flyer på denne strekningen, og at de hadde måttet snakke med ham om oppførselen hans før.

Det gjorde henne ikke mildere stemt.

«Jeg er rasende på passasjeren for å ha gjort en tre timers flytur ukomfortabel. Jeg er rasende på meg selv for at jeg ikke lagde en større scene der og da. Jeg er rasende for at han trodde det var greit å si disse tingene til meg, en fremmed.

Men mest av alt er jeg rasende på Alaska Airlines for å med viten og vilje gi denne mannen en plattform hvor han kan trakassere kvinner. For å vite om oppførselen hans, og være mer opptatte av å ta imot pengene hans enn andre passasjerers sikkerhet.»

Personalet skal også ha kommet bort flere ganger og spurt hyggelig om han «oppførte seg», mens de ba Zuckerberg ikke ta det personlig, og at det bare var han som ikke hadde noe filter.

Halvannen time seinere har Alaska Airlines svart henne på Twitter.

«Det du har delt med oss er veldig forstyrrende. Vi har igangsatt en undersøkelse, og har trukket tilbake denne passasjerens reiseprivilegier mens undersøkelsen pågår. Vi vil gjerne diskutere videre med deg. Vennligst send oss en direktemelding så vi kan komme i kontakt med deg i kveld.»

De deler også svaret med alle som har kommentert Zuckerbergs tweet:

Rundt en halvtime etter la Zuckerberg ut en ny tweet hvor hun sier at hun har snakket med flyselskapet og at de skal undersøke saken. «Takk for at dere tar dette alvorlig», skriver hun.