- Sier hun ikke har gjort barna noe

Mor (24) siktet for drap og drapsforsøk på sine to spebarnssønner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvareren for den drapssiktede 24 år gamle Ringsaker-kvinnen sier til Dagbladet.no at hans klient tar beskyldningene svært tungt, men at hun nekter for å ha drept eller forsøkt å drepe sine to sønner.

- Hun tar siktelsen veldig tungt og sier hun ikke har gjort barna noe, sier advokat Magnulf Aurvåg til Dagbladet.no.

Det var i 13-tiden fredag at politiet i Hedmark politidistrikt pågrep kvinnen og siktet henne for forsettlig drap og forsøkt på forsettlig drap på sine to spebarnssønner. På pressekonferansen som ble holdt klokken 18, fortalte politiet at de hadde etterforsket saken siden oktober.

- Drepte sønn (1)

Bakgrunnen var bekymringsmeldinger fra barnevernet og helsepersonell angående kvinnens yngste sønn, som ble født tidligere i år. I likhet med kvinnens eldste sønn, som døde våren 2005, ble den yngste sønnen gjentatte ganger innlagt på sykehus i Østlandsområdet med pustebesvær og respirasjonsvansker.

Politiet føler seg nå sikre på at moren tok livet den eldste sønnen, som døde på Ullevål universitetssykehus våren 2005. Da hadde gutten såvidt passert ett år. Politiet tror også moren gjentatte ganger har prøvd å ta livet av den yngste sønnen uten å lykkes.

Den yngste sønnen ble i september plassert i et beredskapshjem.

Undersøker den psykiske helsetilstanden

SAKEN GJENOPPTATT: Etter at kvinnens yngste sønn ble innlagt en rekke ganger sykehus sommeren og høsten 2006 ble etterforskningen av den 24 år gamle Ringsaker-kvinnen gjenopptatt. Hennes eldste sønn, født i 2004, døde våren 2005 på Ullevål Universitetssykehus. Også han led av pustebesvær og kramper. Foto: Adrian Øhrn Johansen
SAKEN GJENOPPTATT: Etter at kvinnens yngste sønn ble innlagt en rekke ganger sykehus sommeren og høsten 2006 ble etterforskningen av den 24 år gamle Ringsaker-kvinnen gjenopptatt. Hennes eldste sønn, født i 2004, døde våren 2005 på Ullevål Universitetssykehus. Også han led av pustebesvær og kramper. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Nå vil politiet undersøke kvinnens psykiske helsetilstand.

- Vi har vært i avhør i hele dag, og det er ikke fremkommet noe unormalt ved hennes adferd der. Nå vil vi få en rettspsykiater til å observere henne, sier informasjonskonsulent Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Blant annet ønsker politiet å finne ut om kvinnen lider av det såkalte Munchausen by proxy-syndromet. En lidelse som går ut på at en mor skader sitt barn for selv å få oppmerksomhet.

Barnas far er ikke mistenkt i saken.

Varetekstsfengsling mandag

Kvinnen har sagt seg villig til å gå i avhør, men om politiet kommer til å gjennomføre nye avhør før mandag er hennes forsvarer foreløpig ikke kjent med.

Kvinnen er siktet etter straffelovens paragrafer 233 og 49 jf 233 og vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

- Sier hun ikke har gjort barna noe