- Sier ikke mer

Terrortiltalt anerkjenner ikke van Gogh-rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mohammed Bouyeri (27) ankom i dag tidlig det strengt sikrede rettslokalet i Amsterdam med Koranen under armen. Han er tiltalt for drapet på filmskaperen Theo van Gogh 2. november.

Den marokkansk-ættede 27-åringen bekreftet sin identitet, strøk seg i skjegget og lyttet til rettsforhandlingene, før han kommenterte:

- Jeg har ingenting å legge til.

Forsvareren forblir taus

Advokat Peter Plasman forklarte at klienten ikke anerkjenner rettens autoritet, og at han derfor ikke ønsker et forsvar.

- Min klient ønsker ikke å bli forsvart av seg seg selv eller andre, og dette er en meget gjennomtenkt beslutning. Derfor blir trolig dette det siste jeg sier i rettssaken, avsluttet Plasman ifølge nyhetsbyrået AP.

Drapsofferets mor og søster talte i retten, men tiltalte møtte aldri blikket deres.

- Det brutale drapet etterlot et stort hul i familien vår, et hull som aldri kan fylles. Jeg håper at Bouyeri får den strengest mulige straffen, sa Josien van Gogh som er avdødes søster.

Flere titalls mennesker fulgte rettens første dag gjennom sikkerhetsglasset mellom tilskuerne og retten. Den religiøst motiverte likvideringen utløste voldsom muslimhets og moskebranner i det vanligvis tolerante landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer