Sier ja til forskjellsbehandling

Likestillingsombud Kristin Mile godtar at kvinner betaler høyere forsikringspremie enn menn. Kvinner lever nemlig lenger, og koster derfor mer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsikringsselskapene har ofte ulik premie for menn og kvinner, særlig for pensjonsforsikringer. Årsaken er at kvinner i gjennomsnitt lever lenger enn menn, og derfor utgjør en større utgift for forsikringsselskapene.

Saklig grunn

LO klaget ordningen inn for Likestillingsombudet, men ombud Kristin Mile mener det er saklig grunnlag for å beholde forskjellsbehandlingen.

«Kvinners og menns ulike levealder er en saklig grunn til å ta hensyn til kjønn ved beregning av forsikringspremie,» heter det fra Likestillingsombudet.

- Det har enorm betydning for bransjen å opprettholde ordningene slik de er i dag. Kvinner blir oftere uføre og lever lenger, de er dermed en større utgift for forsikringsselskapet, sier Olav Vannebo, direktør i Finansnæringens Hovedorganisasjon. Han mener dagens ordning er rettferdig.

- Som gruppe får både menn og kvinner det de betaler for.

Likestillingsombudet har tatt til orde for individuell vurdering av forsikringskundene. Vannebo blir oppgitt ved tanken på å gjennomføre noe slikt.

- Da måtte hver og en få en legevurdering av sannsynlig levetid. Det ville vært helt håpløst å gjennomføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer