Sier ja til gjenvalg

Jonas Gahr Støre har bestemt seg for en periode til.

TAR GJENVALG: Jonas Gahr Støre sier ja til renominasjon på Oslo Ap's liste. Foto: Jacques Hvistendahl
TAR GJENVALG: Jonas Gahr Støre sier ja til renominasjon på Oslo Ap's liste. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksminister Jonas Gahr Støre avslørte i et intervju med NRK Dagsrevyen i kveld at han vil si ja til gjenvalg til Stortinget dersom nominasjonskomiteen spør.Det var ingen stor overraskelse. Det hadde derimot vært oppsiktsvekkende om han hadde sagt nei til en ny periode som stortingsrepresentant. Da hadde han satt seg utenfor i kampen om å bli Jens Stoltenbergs etterfølger som Ap-leder.

Sentral Støre har gradvis posisjonert seg i partiet for å kunne overta etter Stoltenberg, i konkurranse med først og fremst Trond Giske. Partisekretær Raymond Johansen kan også være aktuell. Støre kom inn i styret av Oslo Ap i 2010, og ble nominert til 4. plass på lista til Stortingsvalget. I fjor ble sentralstyret utvidet med ett medlem til for å gi plass til Støre. Han har ledet Ap's integreringsutvalg og leder nå en av de tre hovedgruppene som skal gi innspill til Ap's program for perioden 2013-2017.

Mest populær Han har helt siden han ble utenriksminister i 2005 vært regjeringens mest populære statsråd på MMI Ipsos målinger for Dagbladet.Dagbladet avslørte i vår mulig inhabilitet da Utenriksdepartementet i 2008 bevilget 6 millioner til Senter for nordområdelogistikk, der vennen Felix Tschudi var initiativtaker. Saken som gikk til høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen, har gitt Støre en ripe i lakken.I NRK-intervjuet i kveld innrømmet Støre at det var en belastning å se seg selv med alvorlig mine på forsiden av avisene dag etter dag.Men nå har Støre åpenbart lagt saken bak seg, og i intervjuet sa han at han har lyst til å være med i toppolitikken i årene som kommer.På spørsmål om hvordan han opplever å bli nevnt som populær statsministerkandidat, sa Støre at det er smigrende, men "lar det være med det," som han sa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer