Coronatiltak:

Sier ja til julebord

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol svarer på kritikken fra flere eksperter og er fortsatt åpen for at julebordet kan gjennomføres.

SVARER: Helse - og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap), svarer kritikere etter en kronikk i Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SVARER: Helse - og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap), svarer kritikere etter en kronikk i Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har de siste ukene innført flere nasjonale tiltak, og vi ser på ytterligere tiltak. Vaksinasjon er imidlertid det aller viktigste for å hindre alvorlig sykdom og dødsfall. Nå må vi øke tempoet i vaksineringen med en tredje dose. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på seinvinteren.

Det sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagbladet, etter at flere eksperter torsdag gikk ut og kritiserte henne og resten av regjeringen for å nøle med å sette i verk effektive smitteverntiltak, samt å i uforholdsmessig grad sette sin litt til vaksinasjon.

Kjerkol sier videre at det er svært viktig at alle over 65 år får oppfriskningsdosen før jul, da effekten av vaksinen avtar over tid.

- Også personer ned til 45 år og yngre voksne med risiko for alvorlig sykdom vil få tilbud, og helsepersonell prioriteres.

- En annen situasjon

Forfatterne bak kronikken skriver at det i år går i retning av at juletida kan bli preget av langt flere blir alvorlig syke, og at mye kunne vært unngått om regjeringen hadde satt inn smitteverntiltak som erfaringen har vist at virker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer