ELFLY:

Sier ja til nullavgift

Politikerne vil droppe passasjeravgift og landingsavgift - og kanskje også moms på billetter - for å få elfly-satsingen til å ta av.

ELFLY: Ketil Kjenseth, leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget, ønsker nullavgift for elfly. Her avbildet med modellen av Zunum Aeros elfly i skjermen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
ELFLY: Ketil Kjenseth, leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget, ønsker nullavgift for elfly. Her avbildet med modellen av Zunum Aeros elfly i skjermen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den politiske enigheten er stor. Nå må vi bare holde trøkket oppe og ikke la fossiladelen ta knekken på framtida, sier Ketil Kjenseth (V), leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

- Det betyr at vi må nulle ut billettmoms, og alle avgifter – som passasjeravgift og landingsavgift, samt legge til rette for at flyplasseierne kan tilby lading. Der er vi allerede kommet godt i gang, i øyeblikket konkurrerer Sola, Flesland og Bodø om å bli den første helelektriske flyplassen i Norge, sier Ketil Kjenseth.

- Nå har vi i Norge 15 års erfaring med elbil. Vi vet at det tar litt tid å omstille, og at insentiver og langsiktighet er avgjørende for å lykkes. Null avgifter fungerte for salget av elbiler. På samme måte trenger de som skal investere og drifte elfly en forutsigbarhet, sier komitélederen.

Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, etterlyste i Dagbladet torsdag større politisk mot i elfly-satsingen:

- Norge har alle forutsetninger for å bli først i verden. Skal vi få til det, må politikerne forplikte seg til nullavgift for nullutslipp som et insentiv for næringen til å investere i elfly, uttalte Astrid Bergmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer