Dagbladet erfarer:

Sier ja til sårede soldater

Regjeringen har over lengre tid forsøkt å få til en løsning, og den er like om hjørnet. Norge kommer nå til å ta imot sårede ukrainske soldater, men med ett forbehold, etter det Dagbladet forstår.

GÅR MOT JA: Emilie Enger Mehl (Sp) har fått fire forespørsler fra Ukraina. Nå får det krigsherjede landet svar, og det går mot at Norge sier ja til å ta imot sårede soldater. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GÅR MOT JA: Emilie Enger Mehl (Sp) har fått fire forespørsler fra Ukraina. Nå får det krigsherjede landet svar, og det går mot at Norge sier ja til å ta imot sårede soldater. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet meldte i forrige uke at Ukraina ved fire ulike anledninger har bedt Norge om hjelp til å ta imot sårede soldater.

Regjeringen har foreløpig ikke gitt den krigsherjede landet noe svar. Saken har ligget til behandling i Justisdepartementet, hvor den har medført betydelig hodebry.

Blant andre Venstre-leder Guri Melby har voldsomt på tidsbruken til regjeringen.

Dagbladet er kjent med at regjeringen har jobbet på spreng med å løse problemet. En slik løsning er nå like rundt hjørnet, blir Dagbladet fortalt. Dette betyr at Norge nå innen kort tid kommer til å si ja til å ta imot ukrainske soldater til medisinsk behandling.

Putin-floke løst

Utfordringen internt i regjeringen har vært forholdet til Russland.

Etter det Dagbladet kjenner til, kommer ikke Norge til å ta imot soldater som flys direkte fra fronten i Ukraina.

Løsningen som Justisdepartementet nå sluttfører sammen med Helse- og omsorgsdepartementet går ut på at soldater må flys fra et tredjeland, for eksempel Polen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer