Coronaviruset

Sier ja til singel-sex

Danmark presiserer at det er lov å ha sex under coronakrisen.

SIER JA TIL SEX: I Danmark er det ikke lov med samlinger med over ti personer, men det er lov for single å ha sex med andre. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
SIER JA TIL SEX: I Danmark er det ikke lov med samlinger med over ti personer, men det er lov for single å ha sex med andre. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danmark har på samme måte som Norge tiltak som følge av coronapandemien. De har de samme avstandsreglene, og det er ikke lov til å være flere enn ti personer i en gruppe.

Her hjemme er regelen på fem personer.

Likevel åpnes det for seksuell kontakt.

- Sex er sunt

Det var den danske Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut tydelige på under en pressekonferanse mandag. Det er tilsvarende det norske Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

- Sex er godt. Sex er sunt. Vi er seksuelle vesener og selvfølgelig kan man dyrke sex i denne situasjonen, sier Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, ifølge danske TV 2.

Han legger til at det som med enhver annen kontakt med andre er en smitterisiko, men at det uansett er lov å ha seksuell omgang.

Faglig direktør Kåre Mølbak i Statens Serum Institut presiserer at det er greit å møte andre.

- Jeg tenker ikke at det er et forbud mot å møtes. Det er bare i forhold til større forsamlinger. Så jeg tenker at det er mulighet for å ha den typen kontakt, særlig om man har en fast partner, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.