<strong>SIER JA TIL SEX:</strong> I Danmark er det ikke lov med samlinger med over ti personer, men det er lov for single å ha sex med andre. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
SIER JA TIL SEX: I Danmark er det ikke lov med samlinger med over ti personer, men det er lov for single å ha sex med andre. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Coronaviruset

Sier ja til singel-sex

Danmark presiserer at det er lov å ha sex under coronakrisen.

Publisert

Danmark har på samme måte som Norge tiltak som følge av coronapandemien. De har de samme avstandsreglene, og det er ikke lov til å være flere enn ti personer i en gruppe.

Her hjemme er regelen på fem personer.

Likevel åpnes det for seksuell kontakt.

- Sex er sunt

Det var den danske Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut tydelige på under en pressekonferanse mandag. Det er tilsvarende det norske Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

- Sex er godt. Sex er sunt. Vi er seksuelle vesener og selvfølgelig kan man dyrke sex i denne situasjonen, sier Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, ifølge danske TV 2.

Han legger til at det som med enhver annen kontakt med andre er en smitterisiko, men at det uansett er lov å ha seksuell omgang.

FORTSATT STRENGT: Danmark vil delvis gjenåpnes etter påske, men noen tiltak vil fortsette i lengre tid. Video: Ritzau. 6. april 2020 Vis mer

Faglig direktør Kåre Mølbak i Statens Serum Institut presiserer at det er greit å møte andre.

- Jeg tenker ikke at det er et forbud mot å møtes. Det er bare i forhold til større forsamlinger. Så jeg tenker at det er mulighet for å ha den typen kontakt, særlig om man har en fast partner, sier han.

Har åpnet opp

6. april bestemte danskene seg for å forsiktig lette på corona-restriksjonene.

I tillegg til barnehager og skoler, har frisører, kjøreskoler, domstoler, kriminalomsorgen, og enkelte andre yrker, åpnet igjen.

Nesten 7700 personer er smittet av viruset i Danmark, og landet har over 300 dødsfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer