<strong> MELDTE SEG ETTER TO MÅNEDER:</strong>  Den bortføringssiktede 43-åringen som fri mann etter å ha forklart seg for politiet på Kongvinger 20. august - sammen med sin forsvarer, advokatfullmektig Cecilia Dinardi. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
MELDTE SEG ETTER TO MÅNEDER: Den bortføringssiktede 43-åringen som fri mann etter å ha forklart seg for politiet på Kongvinger 20. august - sammen med sin forsvarer, advokatfullmektig Cecilia Dinardi. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer

Sier nei til fengsling av far til bortførte døtre

Politiet på Kongsvinger anket direkte til lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter et fire timer langt fengslingsmøte torsdag og flere timers vurdering i dag, har Glåmdal tingrett avvist et krav fra politiet om å varetektsfengsle den 43 år gamle russiske statsborgeren, som er siktet for å bortført sine to døtre fra beredskapsforeldene på Kongsvinger 10. juni år.

Mannen var etterlyst internasjonalt av politiet før han meldte seg for politiet på Kongsvinger over to måneder etterpå - 20. august.

Siden har han vært en fri mann, men ble pågrepet på Gardermoen onsdag denne uka etter at barnas mor - hans ekskone - hadde anmeldt han for å holde de to jentene skjult for henne i Tsjetsjenia.

Politiet utvidet siktelsen mot 43-åringen, og framstilte han for fengsling med krav om fire uker i varetekt.

Ikke løslatt
Aktor, politiadvokat Iren Johnsen Dahl, anket tingrettens avgjørelse direkte.

Anken har oppsettende virkning, og 43-åringen vil være fengslet til Eidsivating lagmannsrett har behandlet fengslingsbegjæringen på nytt over helgen.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer