Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til gjenvalg

Senterpartiets tidligere leder, Liv Signe Navarsete (61), sier nei takk til gjenvalg på Stortinget.

FERDIG: Liv Signe Navarsete (Sp) tar ikke gjenvalg på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FERDIG: Liv Signe Navarsete (Sp) tar ikke gjenvalg på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Navarsete opplyser tirsdag kveld på Facebook at hun har varslet nominasjonskomiteen i Sogn og Fjordane Senterparti om at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

- Årsaken er ikke at jeg er lei av stortingsarbeidet, har mista gløden for politisk arbeid i Senterpartiet eller for valgdistriktet mitt, Sogn og Fjordane. Men 16 år er lang tid, og jeg har i 2021 vært sammenhengende folkevalgt for Senterpartiet i 30 år. Jeg er uendelig takknemlig for tilliten jeg har fått fra partiet og velgerne gjennom alle disse åra, skriver Navarsete.

FART: Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, holdt maska i Speedmonster (dårlig lyd) Video: Gunnar Ringheim og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Lang karriere

Hun ble medlem av Senterpartiet i 1986 og var leder i Sogn og Fjordane Sp fra 1998 til 2004. Fra 1999 til 2000 var hun politisk rådgiver i Helse- og sosialdepartementet. Fra 2001 til 2008 var hun andre nestelder i Senterpartiet, og fra 2008 overtok hun som partileder fram til 2014.

Tidligere hadde hun også lokale tillitsverv i kommunestyrene i Sogndal og Lærdal.

Navarsete var også vararepresentant på Stortinget fra 2001 til 2005 og fast representant siden 2005. Fra 2005 ble hun også samferdselsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering. Fra 2009 og fram til regjeringen gikk av i 2013 var hun kommunal- og regionalminister.

- Jeg har, som du skjønner, fått stor tillit. Og jeg har påvirket norsk politikk mer enn de fleste får anledning til. Derfor er tida inne for å takke nei til gjenvalg og bruke kreftene på andre oppgaver framover, skriver Navarsete.

- Generasjonsskifte

Hun ber nominasjonskomiteen se mot framtida.

- Nå er det tid for et generasjonsskifte på Senterpartiets liste til stortingsvalget i 2021. Jeg håper nominasjonskomiteen ser framveksten av unge, reflekterte politikere i partiet, som har Senterpartiets verdier og grunnsyn i ryggmargen, skriver den tidligere partilederen.

Hun påpeker at Sogn og Fjordane trenger sterke og uredde talspersoner i stortingsgruppa til Senterpartiet.

- Jeg er sikker på at de personene finnes, og at de vil gjøre en strålende jobb for fylket og for landet vårt, sier Navarsete.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!