Sier nei til homofest

Stang synes det er upassende å feire den nye ekteskapsloven i Oslo Rådhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-ordfører Fabian Stang synes det er upassende å la homofile få feire den nye ekteskapsloven i Oslo Rådhus.

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) håpet å lage en folkefest i rådhuset for å feire at homofile og heterofile blir likestilt i en ny ekteskapslov.

Men ordfører Fabian Stang (H) mener en slik feiring er upassende, siden det etter sigende ikke feires politiske vedtak i rådhuset, skriver Dagsavisen

LLH reagerer vantro på svaret fra ordføreren, mens partiet Rødt vil ta saken opp i bystyret hvor de håper å få støtte fra SV, Ap og Venstre.- Vi kommer til å reise et privat forslag når bystyret møtes 14. mai for å instruere ordføreren til å si ja til markeringen i rådhuset, sier Ingrid Balterzen i partiet Rødt til nettstedet gaysir.no.

Klare regler 

Retingslinjene for bruk av Rådhuset er imidlertid fastsatt av bystyret, der blant annet Rødt (tidligere Rød valgallianse) er representert.

Disse går i all hovedsak ut på at markeringene må være knyttet direkte opp mot markeringer som ledes av byrådet, bystyret, regjering eller Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer