Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til mer penger

Australsk hjelpeorganisasjon har fått nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den australske delen av Medecins Sans Frontieres som har valgt å ta pause i innsamlingen og takke nei til mer penger fra folk som vil hjelpe de rammede etter flodbølgekatastrofen i Asia. Ifølge Sydney Morning Herald klarer ikke den australske avdelingen å omsette pengene i praktisk hjelp lenger fordi Australias store befolkning har gitt svært mye penger til hjelpearbeidet.

- Vi kan bare sende ut et visst antall mennesker om gangen, sier talskvinne Dorothy Griffiths til avisa. Organisasjonen ønsker å bruke pengene som nå kommer inn til å hjelpe flomofrene og ikke til noe annet. Derfor har australierne vedtatt at de foreløpig ikke vil fortsette å be om penger når de ikke vet om pengene trengs i det konkrete arbeidet deres etter tsunamien.

Griffiths understreker at avdelingene i Australia koordinerer arbeidet etter tsunamien med avdelingene i en rekke andre land. Disse avdelingene jobber også direkte mot ofrene for katastrofen og ber fortsatt om pengegaver til arbeidet. Leger uten grenser i Norge skal bruke pengene på både kortsiktig og langsiktig hjelp for de katastroferammede. Penger som eventuelt blir til overs, blir brukt på andre nødhjelpsprosjekter i området.

Organisasjonen er nå inne med medisinsk nødhjelp blant annet på Sri Lanka, India og i Aceh på Sumatra. Også et norsk team jobber på Sumatra ledet av Morten Rostrup. Organisasjonen samarbeider blant annet med Greenpeace for å frakte nødhjelp og medisinsk utstyr til Aceh-provinsen, som er svært vanskelig å nå. I dette området kan 100 000 mennesker være døde, og et enormt antall mennesker trenger mat og medisinsk hjelp.

image: Sier nei til mer penger
image: Sier nei til mer penger
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media