Sier nei til NATO

Regjeringen vil ikke sende soldater til NATO-styrkene i det sørlige Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det bekreftet utenriksminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Stortinget i ettermiddag. Avgjørelsen kom etter intens møtevirksomhet i regjeringen og i utenrikskomiteens fraksjoner på Stortinget de siste dagene.

- Det er ingen endring i det norske støttebidraget. Vi har vurdert ut fra den nåværende situasjonen at styrkeforholdet er passe, sier Støre.

Regjeringen åpner for å sende flere styrke seinere.

- Det er ikke noe prinsipielt som utelukker det. Dette er en situasjonsbestemt vurdering, sier Støre.

Han sier avgjørelsen er tatt av regjeringen i fellesskap.

NATO reagerer

NATOs talsmann James Appathurai sier til NTB at de ikke er direkte skuffet over det nroske nei, men at de vil oprpettholde presset mot Norge.

- Presset vil alltid være der, sier Appathurai.

Appathurai sier ISAF trenger mange typer bidrag, men han legger ikke skjul på at spesialstyrker er spesielt ettertraktet. - Dersom den norske regjeringen hadde valgt å sende spesialstyrker til Afghanistan, kan jeg love deg at det ville blitt svært godt mottatt både i NATO-hovedkvarteret og på bakken i Afghanistan, fordi de norske spesialstyrkene er svært gode, sier Appathurai til

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer