Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til Playboy

Kjente, norske kvinner sier nei til norske Playboy. - Det er sikkert mange som synes det er interessant å se en kjendis naken, men det synes ikke jeg, sier skuespiller Mia Gundersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gundersen spiller i TV2-serien "Offshore". Hun ble forespurt om fotografering av Playboy-redaktør Nils E. Bjørnæs da de traff hverandre på presseklubben Tostrupkjellern i Oslo.

- Jeg vurderte tilbudet og sa nei der og da. Hadde jeg vært etablert og bosatt i utlandet, ville det kanskje ha stilt seg annerledes. I dag fremmer ikke slik fotografering min karriere, sier Mia Gundersen.

Hun synes at noe skal være overlatt til fantasien, og at dette gjelder hennes edlere deler.

- Alle synes at skjønnhet og erotikk er flott, men det er jo mange måter. Jeg ville heller ha blitt malt naken, sier hun.

Bombesikre

I sommer stilte hun opp med bikinimoter i Se og Hør. Det synes hun var greit.

- Bikiniene var bombesikre. Jeg valgte fotografen selv og hadde full kontroll. Det er ikke farlig å være lettkledd, sier hun.

Hun understreker at hun ikke er fordømmende i forhold til nakenfotografering.

- For all del, jeg ønsker dem som stiller opp for Playboy lykke til, sier hun.

Bjørnæs bekrefter historien.

- Jeg visste faktisk ikke hvem hun var da jeg spurte, men hun er jo en flott kvinne. Det var en uformell og spøkefull henvendelse, sier Bjørnæs.

Der grensen går

Sheila Vora, som mistet Miss Norge-tittelen da hun nylig poserte noe vågalt i Vi Menn, ble i sommer forespurt av en fotograf om hun ville bli prøvefotografert for Playboy. Også hun svarte nei.

- Jeg må sette grensen et sted. Det er litt skummelt å gjøre sånt i Norge. Familie, venner og kjæresten synes ikke det er noe særlig, sier Vora.

Hun sier at hun var bekymret for at andre oppdragsgivere ville sky henne hvis hun stilte opp for Playboy.

- Fine bilder

I USA har en rekke kjente kvinner stilt opp for Playboy-fotografene. Det gjelder blant andre La Toya Jackson, Farrah Fawcett og Pamela Anderson.

- Jeg har sett noen av Playboy-bildene. Mange av dem er fine. Men i dag ville jeg ha sagt nei om jeg ble spurt av norske Playboy, sier programleder Dorthe Skappel i TV2.

Hun sier at det er mye jantelov her til lands og tror hun hadde vært ute å kjøre om hun ble Playboy-modell.

- Jeg måtte ha vært trygg på hva modelloppdraget innebar og hva bladet for øvrig inneholdt. Det ville vært svært mange kriterier knyttet til det, sier Skappel.

Hun ønsker Playboy-redaksjonen lykke til og håper at de klarer å lage et godt magasin.

- Nakenhet kan være kjempeflott, sier hun.

Værmelder Siri M. Kalvig i samme TV-kanal har heller ikke blitt kontaktet av Playboy.

- Nei. Jeg ser ikke noen vits i å stille opp på sånne bilder, sier Kalvig og vil helst ikke snakke om det.

- Ikke flotte nok

Sjefredaktør Wenche Steen i norske Playboy avviser fullstendig at magasinet er på jakt etter kjente, norske kvinner som vil la seg fotografere.

- Dorthe Skappel er flott nok. Ellers kommer jeg ikke på noen, sier Steen.

Hun sier at de gjennom amerikanske Playboy har tilgang på utmerkede bilder av utenlandske supermodeller, så hun ser det ikke som noe problem at norske kjendiser sier nei.

- Å finne Playmates har ikke vært noe problem, sier Steen.

25. november kommer norske Playboy ut. Utbrettpikens identitet er en godt bevart hemmelighet.

Seks fra Norge

Tidligere har Norge hatt seks Playmates - Kari Knudsen i februar 1962, Unne Terjessen i juli 1962, Britt Fredriksen i juni 1968, Liv Lindeland i januar 1971, Ingeborg Sørensen i mars 1975 og Lillian Müller i august 1975. Lindeland og Müller ble begge såkalte Playmates of the Year.

I parantes kan det bemerkes at både Sverige og Danmark har levert færre skjønnheter til Playboy-konsernet.

NEI: Siri M. Kalvig, værmelder i TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!