Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til politivåpen

Politimestrene i de største distriktene vil ikke ha generell bevæpning.

VÅPEN-NEI:  Politifolk krever å få bære våpen til daglig for å kunne håndtere tøffere kriminelle, men politimestrene i fem av Norges største politidistrikter sier bestemt nei til generell bevæpning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VÅPEN-NEI: Politifolk krever å få bære våpen til daglig for å kunne håndtere tøffere kriminelle, men politimestrene i fem av Norges største politidistrikter sier bestemt nei til generell bevæpning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk krever å få bære våpen for å kunne håndtere tøffere kriminelle, men politimestrene i fem av Norges største politidistrikter sier bestemt nei til generell bevæpning.

Politimestrene i Oslo, Hordaland Agder, Troms og Hordaland sier nei til generell bevæpning, viser en rundspørring Dagsavisen har gjort.

Fra 1. oktober skal alle patruljerende politibiler i Norge ha medbrakt våpen og ammunisjon, slik at patruljene slipper å reise inn til politistasjoner for å hente våpen, såkalt framskutt lagring. Vanlige politifolk mener det ikke er nok. Sjefene er av en annen oppfatning.

- De tiltak som er iverksatt med framskutt lagring og snart muligheten til å ha lettere tilgang på ammunisjon, er så langt tilstrekkelige, sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold til Dagsavisen.

- Jeg er mot generell bevæpning av politiet. Det vil kreve mer trening, flere ressurser, mer mannskap og flere treningsfasiliteter. Det er det ikke rom for akkurat nå, sier konstituert politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold Johansen, med hovedkvarter i Trondheim.

På sitt landsmøte i Molde i fjor vedtok Politiets Fellesforbund (PF) å si ja til generell bevæpning. PF-leder Sigve Bolstad forventer at landsmøtevedtaket tas på alvor.

- Jeg oppfordrer landets politiske ledelse til å stille opp for våre medlemmers krav. De mener det er viktig og nødvendig å få bære våpen under tjeneste, sier Bolstad til Dagsavisen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling