Sier nei til regjeringsjakt

Jan Petersen og Thorbjørn Jagland har ikke hatt velgerne bak seg når de har raslet med sablene overfor regjeringen både i Telenor- og gasskraftsaken. Bare hver tiende Høyre-velger og hver tredje Ap-velger synes regjeringen bør gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet. Målingen er gjort denne uka blant et landsrepresentativt utvalg på 723 stemmeberettigede.

Vel halvparten av de spurte i MMI-undersøkelsen mener regjeringen ikke bør gå av, på tross av at den har stortingsflertallet mot seg i Telenor-saken og spørsmålet om bygging av gasskraftverk.

Det oppsiktsvekkende er at bare 12 prosent av Høyres velgere og 35 prosent av Arbeiderpartiets velgere mener regjeringen bør gå av.

Det betyr at både Thorbjørn Jagland og Jan Petersen får problemer med å få forståelse hos sine velgere dersom de presser regjeringen så hardt i gasskraftsaken at Bondevik føler seg tvunget til å stille kabinettsspørsmål. I Telenor-saken har de to partiene allerede dempet sin kritikk så kraftig at den ikke fører til regjeringskrise. MMI-undersøkelsen viser at det ikke er flertall for at regjeringen bør gå av i noen av de partiene som er representert på Stortinget.