AVSATT: Tidligere president på Maldivene, Mohamed Nasheed, er her avbildet i sin bolig. I går ankom amerikanske diplomater for å prøve å løse den politiske krisa. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARA
AVSATT: Tidligere president på Maldivene, Mohamed Nasheed, er her avbildet i sin bolig. I går ankom amerikanske diplomater for å prøve å løse den politiske krisa. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARAVis mer

Sier nei til samlingsregjering på Maldivene

Maldivenes avsatte president Mohamed Nasheed avviser amerikanske forslag om at han bør samarbeide med sine motstandere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasheed, som mener han ble utsatt for et statskupp, sa i helgen til sine tilhengere at han krever at det umiddelbart blir holdt nyvalg på øygruppen i Indiahavet. USA har gitt sterk støtte til den nye presidenten Mohamed Waheeds krav om en samarbeidsregjering.

- Vi vil ha valg, og det kommer vi til å slåss for, sa Mohamed Nasheed i en tale til tusener av tilhengere i hovedstaden Male lørdag kveld. Talen ble møtt med jubel av folkemengden, som senere spredte seg på fredelig vis, meldte nyhetsbyrået AFP søndag.

Den amerikanske utsendingen Robert Blake sa i helgen at det etter hans mening er for tidlig å holde valg på Maldivene nå. Han oppfordret til styrking av politiet, rettsvesenet og valgkommisjonen fram mot det neste ordinære valget, som skal holdes i november 2013.

Mohamed Waheed har også utelukket tanken på valg før enn i 2013. Mohamed Nasheed sier han ble tvunget til å trekke seg av kuppmakere med militære ledere i spissen, og mener et raskt nyvalg er den eneste løsningen på krisen på Maldivene.

(NTB)