Sier opp 2000 - får 15 millioner

Bravidas øverste sjef sier opp 2000 medarbeidere. Men selv får han gigant-lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK har Pedersen aldri tjent mer penger i Bravida enn han gjorde i fjor. Pengene ble utbetalt som lønn, bonus, pensjonsavtale og oppgjør for et opsjonsprogram som aldri ble gjennomført.

- Det er vel unødvendig å si at jeg stemte imot da dette ble behandlet i styret i fjor, sier fungerende konserntillitsvalgt for de LO-organiserte i Bravida, Øyvind Fredriksen, til NTB. Han sitter som en av de ansattes representanter i konsernstyret.

De ansattes representanter reagerer med vantro og sinne på at konsernsjefen hentet rundt 15 millioner kroner ut av et selskap som på to år vil ha kvittet seg med nærmere 2.000 ansatte.

I fjor mistet over 1.000 ansatte i Bravida jobben, og mandag ble det klart at ytterligere 950 må gå i det delvis Telenor-eide konsernet.

- Jeg synes det er helt horribelt. Det hører ingen steder hjemme, sier Sissel Hallem, hovedtillitsvalgt for de LO-organiserte i Bravida i Oslo og Akershus. Verken konsernsjef Jan Kåre Pedersen eller den øvrige ledelsen i Bravida ville kommentere utbetalingene overfor NTB tirsdag.