Sier opp 22 000

Den amerikanske billigkjeden Kmart stenger 284 butikker og sier opp 22 000 ansatte for å redde kjeden fra konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kmart er det andre store amerikanske konsernet som havner i trøbbel i år. Nå må billigbutikken si opp like mange mennesker som mistet jobben i den skandaleombruste Enron-konkursen.

Kmart er en av USAs største billigkjeder med 2114 butikker og over 250 000 ansatte over hele USA. Etter skuffende julesalgstall ble kjeden tvunget til å be om beskyttelse fra kreditorene sine i slutten av januar i år. Kmart-kassa var simpelten tom, og betalte dyrt for konkurransen med Wal-Mart og Target Corporations butiker.

Kmart forventer å inkassere 1 milliard dollar på å selge unna inventar og butikklokaler, og dermed forbedre likviditeten med rundt halvparten av det.

Oppsigelsene skal spres på 40 delstater i USA, samt Puerto Rico, melder Reuters.

Nedskjæringene er del av en plan for å unnslippe konkurs og gjenoppta normal handel fra juli 2003. 22 000 nye arbeidsledige i USA er et nytt slag mot den amerikanske økonomien som endelig så ut som om den var på bedringens vei.

john.rasmussen@dagbladet.no

BIG MART, BIG BANKRUPTCY: Supermarkedkjeden Kmart må sette 22 000 av sine ansatte på gata etter et katastrofalt salg i jula.