Sier opp 24 før jul

De ansatte ved Moelven Eidsvold Værk har fått en julehilsen de kunne vært foruten. Bedriften sier opp 24 ansatte før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moelven-konsernet begrunner kuttet i arbeidsstokken på Eidsvoll med at tilgangen på norsk tømmer for tiden er for liten. Dermed må konsernet fordele det norske tømmeret mellom de forskjellige produksjonsbedriftene sine.

Bedriften på Eidsvoll får ikke så mange tømmerstokker som de la opp til i sitt budsjett, og blir dermed nødt til å kutte i arbeidsstokken, skriver Romerikes Blad. I tillegg er også lønnsomheten blitt dårligere for bedriften på grunn av et tøffere marked som presser prisene nedover.

Moelvens ledelse håper at en del av de ansatte som har mulighet til å gå av tidligere med avtalefestet pensjon, benytter seg av denne muligheten.

De ansatte på Eidsvold Værk er ikke overrasket over nyheten.

- Månedsrapportene i hele år har vist hvilken vei det går, sier hovedtillitsvalgt Kurt Strand, som understreker at det viktigste nå er å passe på at nedbemanningen skjer etter gjeldende lover og regler.

Moelven Eidsvold Værk har per i dag 93 ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer