Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sier unnskyld til Madeleines foreldre

Aviser beklager at de har antydet at Kate og Gerry McCann drepte datteren Madeleine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To store britiske aviser publiserer onsdag unnskyldninger til Kate og Gerry McCann på sine forsider, melder Sky News.

The Daily Express og Daily Star beklager at de har publisert artikler der de påstår at foreldrene til den forsvunne Madeleine McCann er ansvarlige for dødsfallet og har forsøkt å dekke over dette.

Avisene skriver at det ikke er noen beviser på at paret har noe med datterens forsvinning å gjøre.

Ifølge BBC er dette en del av en avtale som er gjort mellom McCann-paret og avisene. Foreldrene til Madeleine McCann saksøkte avisene, og etter det den britiske rikskringkastingen kjenner til, er unnskyldningene en del av forliket med avisene etter dette søksmålet.

Avisene skal også betale paret en betydelig sum, ifølge BBC.

- Håper mistankene er borte

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra Portugal i mai 2007, og saken har fått en enorm mediedekning både i Storbritannia og i utlandet. Etterforskningen av saken ser nå ut til å gå mot slutten, og foreldrene har fremdeles status som mistenkte i saken.

The Express uttaler at de ønsker å gå til «det enestående skrittet» det er å unnskylde seg på forsiden av avisa.

image: Sier unnskyld til Madeleines foreldre

- Vi håper at mistankene som har skygget over livene deres i mange måneder snart vil være fjernet, skriver de.

- Kate og Gerry, vi er virkelig lei oss for å ha vært en ekstra bekymring for dere.

McCann-familiens talsmann Clarence Mitchell sier til til Sky News at det er inngått en avtale med avisene, men vil ikke gå i detaljer. Kate og Gerry McCann skal være fornøyde med avtalen.

- Spekulasjoner

Til sammen er det over 100 artikler fra The Daily Express og Daily Star, samt deres søndagsutgaver The Sunday Express og Daily Star Sunday, som omfattes av søksmålet. Artiklene beskrives av Kate og Gerry McCann som «grovt ærekrenkende».

- De (avisene) skrev enhver bit av spekulasjon fra enhver kilde. Vi lurte på hvor lenge det kunne fortsette, sier mediekommentator Kim Fletcher til Sky News.

Mediekommentator Roy Greenslade sier til BBC at unnskyldningene er unike.

- Jeg mener dette er en utrolig tilbaketrekning, u-sving, av Express-avisene, sier han.

FÅR UNNSKYLDNING: Kate og Gerry McCann satte i gang en enorm kampanje for å få oppmerksomhet rundt forsvinningen til datteren Madeleine (3). De har også vært i politiets søkelys for forsvinningen, og to tabloider som har videreført beskyldninger om deres rolle i forsvinningen, går nå ut med en uforbeholden unnskyldning til paret. Foto: J.L. PINO/EPA/SCANPIX
FÅR UNNSKYLDNING: Kate og Gerry McCann satte i gang en enorm kampanje for å få oppmerksomhet rundt forsvinningen til datteren Madeleine (3). De har også vært i politiets søkelys for forsvinningen, og to tabloider som har videreført beskyldninger om deres rolle i forsvinningen, går nå ut med en uforbeholden unnskyldning til paret. Foto: J.L. PINO/EPA/SCANPIX Vis mer

De to avisene er en del av samme mediekonsernet, Express Newspapers. En annen del av forliket går ut på at konsernets advokat skal komme med en unnskyldning til en dommer i retten.

Ifølge The Guardian skal også The Daily Express ha fjernet alle sakene om Madeleine McCann fra nettutgavene sine i forrige uke.

Pengene som avisene betaler i forliket, skal ifølge Kate og Gerry McCann gå til fondet Find Madeleine.

FORSVUNNET: Madeleine McCann (3) forsvant i mai 2007, og selv om det fremdeles jevnlig kommer nye tips i saken, er det uklart hva som har skjedd med jenta.
BEKLAGER: Sentralt på sin forside har The Daily Express trykket unnskyldningen til Kate og Gerry McCann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media