Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sierra (17) besøkte farens grav fire år etter hans død. Hun kunne ikke tro sin egne øyne

- Det var mange smil og noen tårer.

RØRENDE: For fire år siden mistet Sierra Bradway (17) politimann-faren sin. Hun ville hedre ham ved å ta skoleball-bildene sine ved gravplassen hans, da fikk hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Facebook / IMDP News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En septemberdag for snart fire år siden skulle Minneapolis-politibetjenten Rod Bradway ta seg inn i en leilighet for å redde en kvinne som ble holdt som gissel.

Han reddet ifølge CBS News kvinnen og hennes ti måneder gamle barn, men måtte selv bøte med livet. Han etterlot seg sin kone, samt to barn.

Hans datter, Sierra Bradway, hadde ifølge CNN et nært forhold til faren sin, og da hun i forrige uke skulle på skoleball hadde hun lyst til å ta bilde sammen med sitt følge ved farens gravstein.

Men da hun og daten Brock Spayd ankom kirkegården, fikk hun seg en real overraskelse.

- Mange smil og noen tårer

Spayds mor, som også jobber i politiet, hadde nemlig trukket i noen tråder, og da de kom kjørende ventet flere titalls politibetjenter på paret.

Alt for å gjøre 17-åringens dag enda mer spesiell.

Hele seansen ble også dokumentert, og politiet i Minneapolis har lastet opp en video av det hele på sin Facebook-konto. Den har blitt delt nesten 2000 ganger.

I videoen heter det:

«Det var mange smil og noen tårer, men viktigst av alt - det var masse kjærlighet. Sierra, vi vet at faren din er i himmelen og smiler. Du skal vite at din 'Blue Line Family' alltid vil være her for deg.»

Mindre utsatt

I fjor høst laget BBC en oversikt over hvor mange amerikanske politimenn som hvert år blir drept i tjeneste.

I 2013, året hvor Bradway mistet livet, ble 27 politibetjenter drept. Det var betraktelig lavere enn året i forveien da 72 mistet livet.

Sett under ett er trenden nedadgående. Det forteller professor Seth Staughton ved universitetet i South Carolina til den britiske rikskringkasteren.

- Oppfatningen er at betjenter er mer truet og usatt for større fare nå enn tidligere. Men om vi ser på tallene ser vi at det ikke stemmer, sier han.

Fra 1970 til 1980 ble 115 betjenter drept årlig i gjennomsnitt.