Sigar-straff for Kjell Magne

Sigarrøyker Kjell Magne Bondevik får en kilevink av statsminister Jens Stoltenberg. Nå blir fete seierssigarer langt dyrere - 69 øre pr. gram tobakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi skal ikke ha noen mening om prishoppet på Bondeviks sigarer sender budsjettsamarbeidet mellom sentrum og regjeringen opp i røyk. Men eksstatsministeren kan trøste seg med at prishoppet ikke bare rammer ham. Jens Stoltenberg tar også en sigar i festlige lag.

Øker mest

Stoltenberg-regjeringen foreslår i revidert budsjett at avgiften på sigarer økes til samme nivå som for sigaretter: 1,62 kroner pr. gram. Det er en økning på 69 øre pr. gram. En vanlig sigar veier rundt ti gram.

Det voldsomme prishoppet vil neppe gjøre et alvorlig innhogg i privatøkonomien på Kolbotn, der Bondevik bor. Han har tidligere påpekt at antall bilder av ham med sigar, langt overgår hans årsforbruk. Men det er liten tvil om at den tidligere statsministeren opplever egen festrøyking som en last.

I går ville han ikke bidra med opplysninger om hvilke sigarer han foretrekker.

- Uhørt

Innehaver av Sol Cigar Co AS, Bjørg Svenøe, er oppgitt over den ikke-røykende finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersens budsjett.

- Dette er ingen god dag for oss i bransjen. Prisen på sigarer vil gå formidabelt opp, sier Bjørg Svenøe og gir oss de harde fakta.

En sigarillo veier mellom ett og tre gram.

En vanlig sigar med litt størrelse veier ca. ti gram.

En feit kubansk sigar, som Cohiba, veier ca. tjue gram.