- Sigarett eller fyrverkeri utløste 17. mai-brannen

Trondheimspolitiet tror storbrannen startet allerede kvelden før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse i ettermiddag offentliggjorde politiet det de mener er arnestedet og årsaken til storbrannen i Fjordgata 78-82 i Trondheim for en måned siden.

Brannen startet ifølge ekspertene under en gangbane i et smug mellom bryggebygningne.

- Kriminaltekniske undersøkelser viser at brannen startet 9 meter inne smuget, under gangbanen der mye brennbart materiale er funnet. Det har trolig oppstått en glødebrann som følge av en sigarett eller en eller en form for fyrverkeri. Denne glødebrannen har trolig startet om ettermiddagen 16.mai, opplyser Lunde. 

Det skal ha blitt funnet flere sigarettstumper ved arnestedet, men ikke fyrverkerirester. Politiet tror ikke brannen var bevisst påsatt eller forårsaket av en teknisk feil.

Lunde understreker likevel at politiet fortsatt er svært interessant i tips fra publikum om hvordan glødebrannen har oppstått.

Politiet fikk den dramatiske meldingen om brannen i 01.30-tida natt til 17. mai. Brannen var så omfattende at mannskaper fra omkringliggende distrikter og fra Sivilforsvaret ble tilkalt, og flammene i den kompliserte bygningsmassen fortsatte å blusse opp over 11 timer etter at den startet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer