Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigarettglo eller elektrisk feil kan ha startet brannen i Notre-Dame

Etterforskere har foreløpig ikke funnet bevis for at det har skjedd noe kriminelt.

I FLAMMER: Brannmenn kjemper mot ildhavet i Notre-Dame 15. april i år. Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB Scanpix
I FLAMMER: Brannmenn kjemper mot ildhavet i Notre-Dame 15. april i år. Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB Scanpix Vis mer

En sigarettglo eller en elektrisk feil kan ha startet den voldsomme brannen som herjet katedralen Notre-Dame i Paris, ifølge etterforskere.

De har så langt ikke funnet bevis som tyder på at det ligger noe kriminelt bak, heter det i en uttalelse fra Remy Heitz, sjefen for påtalemyndigheten i Paris, onsdag.

Den foreløpige konklusjonen er basert på forklaringene til om lag 100 vitner.

Samtidig er det klart at etterforskerne ennå ikke har kunnet fastslå den nøyaktige årsaken. De undersøker fortsatt flere hypoteser, som at det var en feil i det elektriske anlegget, eller at noen hadde kastet en sigarett som ikke var helt slukket.

Det skal nå gjøres grundigere undersøker ved hjelp av eksperter. Foreløpig er ingen enkeltpersoner siktet for uaktsomhet i forbindelse med brannen.

I april opplyste en talsmann for stillasfirmaet Le Bras Freres, som var involvert i oppussingen av katedralen, at arbeidere noen ganger hadde røykt på stedet.

Brannen i Notre-Dame brøt ut 15. april. Den førte blant annet til at tårnet raste sammen og takbjelkene ble ødelagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling