Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigarettsalget falt med ny vinkvote

Sigarettsalget på Oslo Lufthavn Gardermoen har falt med 20 prosent etter at folk kunne handle mer vin på kvoten i stedet for sigaretter på taxfreeutsalg på norske flyplasser.

SELGER MINDRE: Sigarettsalget i taxfree-butikken på Gardermoen har sunket etter nye kvoteregler. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SELGER MINDRE: Sigarettsalget i taxfree-butikken på Gardermoen har sunket etter nye kvoteregler. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. juli fikk reisende mulighet til å ta med seg tre flasker ekstra vin i forhold til tidligere. Forutsetningen var at de ikke kjøpte sigaretter.

- Vi ser at taxfreesalget av sigaretter på Gardermoen har falt med 20 prosent, sier Markus Lindblad, Head of Corporate and Regulatory Affairs, ved British Tobacco Norway til Bergens Tidende.

Selskapet selger Prince og opplyser at de har 51 prosent av sigarettmarkedet i Norge. Han sier det er for tidlig å si om fallet i sigarettsalget på Gardermoen gir utslag i økt salg av sigaretter i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media