FONDSFORVALTER: Finansministeren har som mål at Statens pensjonsfond utland skal være verdens best forvaltede fond. Nå er "Siggen" og fondet rikest i verden.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FONDSFORVALTER: Finansministeren har som mål at Statens pensjonsfond utland skal være verdens best forvaltede fond. Nå er "Siggen" og fondet rikest i verden. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Sigbjørn (60) «er verdens rikeste mann»

Pensjonsfondet er nå verdens rikeste velferdsfond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges oljefond er verdens rikeste fond og har passert fondet Abu Dhabi Investment Authority (ADIA).

Den norske oljesektorens overskuddspenger er estimert til å være hele 3037 milliarder kroner. Emiratenes fond er verd 2684 milliarder kroner, melder Monitor Group i følge AFP.

Råtne investeringer og stor offentlig pengebruk henviser Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) til annenplass på den eksklusive listen, skriver Dagens Næringsliv.

Søkkrik 15-åring Det er vanskelig å sammenligne de to nevnte fondene siden (ADIA) ikke utgir regulære rapporter om tilstanden. Pensjonsfondet gir i motsetning ut kvartalsrapporter.

Det har gått 15 år og én uke siden daværende og nåværende finansminister, Sigbjørn Johnsen, gjorde det første innskuddet i Statens pensjonsfond utland.   

Til DN sier Sigbjørn Johnsen at topplasseringen er hyggelig, siden pensjonsfondet skal være verdens best forvaltede fond.

- Selv om det ikke er noe mål i seg selv å være størst, er det alltid hyggelig å registrere at fondet vokser. Et stadig større fond betyr at vi får mer penger til gode formål over statsbudsjettet, sier han.