LETER ETTER BOKSENE:  Dette sonarutstyret fra den australske marinen er satt inn i i kampen mot klokka for å finne de sorte boksene fra Malaysian Air-flyet før signalene dør ut. Foto: Forsvaret i Australia/Reuters/NTB Scanpix.
LETER ETTER BOKSENE: Dette sonarutstyret fra den australske marinen er satt inn i i kampen mot klokka for å finne de sorte boksene fra Malaysian Air-flyet før signalene dør ut. Foto: Forsvaret i Australia/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Signalene fra de svarte boksene i ferd med å dø

Intens leting etter Malaysian Airlines-flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mest intense søket etter det forsvunnede Malaysian Airlines-flyet ble satt i gang i det sørlige Indiahavet lørdag.

To skip bruker sonarutstyr i håp om å finne flyets såkalte svarte boks.

Inntil 13 fly og 11 skip deltok lørdag i søket i det indiske hav hvor håpet er å finne de såkalte svarte boksene, ferdskriveren og taleregistratoren som gjør opptak av stemmer og annen informasjon.

Blir ferdskriver og taleregistrator funnet, kan de gi svar på hva som skjedde med Malaysian Airlines-flyet da det forsvant for fire uker siden.

Signalene dør Letemannskapene har imidlertid kort tid på seg ettersom signalene fra boksen vanligvis opphører etter en måned. De siste signalene fra flyet ble registrert 8. mars.

Dataene i de svarte boksene om hva som skjedde under flyturen, er intakt. Men uten signaler fra boksene, kan de være like lette å finne som nåla i høystakken.

Eksperter har varslet at sonarutstyret kan bli til liten til nytte med mindre etterforskerne klarer å danne seg en klarere idé om hvor flyet traff havoverflaten, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Grunnen er at utstyret kun kan søke i en begrenset utstrekning, og at utstyret må slepes bak skipene i lav fart, noe som betyr at det ikke kan dekke et stort havområde raskt.

(NTB).

 SAVNET:  Malaysia Airlines-flyet MH370 har vært savnet siden natt til lørdag 8. mars lokal tid, og det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet. Foto: Tomasz Bartkowiak / Reuters / NTB Scanpix.
SAVNET: Malaysia Airlines-flyet MH370 har vært savnet siden natt til lørdag 8. mars lokal tid, og det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet. Foto: Tomasz Bartkowiak / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer