STENGT: Strekningen mellom Oslo S og Eidsvoll er stengt for togtrafikk, noe som gir store forsinkelser på Østlandet. Foto: Torgeir P. Krokfjord / Dagbladet
STENGT: Strekningen mellom Oslo S og Eidsvoll er stengt for togtrafikk, noe som gir store forsinkelser på Østlandet. Foto: Torgeir P. Krokfjord / DagbladetVis mer

Signaltrøbbel gir togkaos på Østlandet

Forsinkelser og innstillinger mellom Oslo S, Lillehammer, Kongsvinger og Eidsvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Problemer med signalanlegget på Lillestrøm stasjon fører fredag morgen til problemer med togtrafikken på Østlandet. Strekningen mellom Oslo S og Eidsvoll er stengt, og en lang rekke lokal-, fly- og regiontog på Østlandet er innstilt eller forsinket.

NSB setter opp buss for tog for rammede togruter. Hvilke ruter som er rammet står i faktaboksen til høyre.

Ved 0735-tida opplyser Jernbaneverket til Dagbladet at Lillestrøm stasjon er friskmeldt, men sier det vil bli forsinkelser utover.

Beklager - Nå har vi friskmeldt Lillestrøm stasjon etter en signalfeil som oppsto i natt, og fikk store konsekvenser for trafikken nord for oslo. Både flytog, regiontog og lokaltog er rammet, sier pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket.

- Det vil være noe forsinkelser utover, men nærmere halv ni bør det meste være i rute, håper Isaksen.

- Dette er en kjedelig start for mange pendlere som måtte stå ute og vente, og det beklager vi selvfølgelig.

Ifølge Isaksen oppsto signalfeilen på Lillestrøms stasjon rundt klokka 02 i natt. Ved 04-tida valgte Jernbaneverket å stenge av anlegget og feilsøke. Nå er altså signalanlegget i drift igjen.

Buss for tog - Vi jobber med å sette opp busser til kundene våre, men vi må bestille busser og dette avhenger litt av hvor mange busser som er tilgjengelig, sier pressevakt Erik Lødding i NSB til Dagbladet.

- Vi forstår at kundene ikke synes dette er morsomt.

Lødding opplyser at det nok er noen færre reisende enn utenfor juleuka.

- Det er jo hverdag, og mange som skal ut og reise, men det er ikke helt det vanlige trykket, sier han til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken.