Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Signatur kan kjøre, men blir stående

NSBs Signatur-tog blir stående på verkstedet på ubestemt tid. Årsaken er at NSB mangler folk som kan inspisere togene slik Adtranz, Det Norske Veritas og NSB ble enige om fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togene er friskmeldt av leverandøren Adtranz mot en ukentlig legesjekk. Problemet er bare at det ikke finnes nok leger i NSB til å gi seg i kast med de skinnegående pasientene.

I møtet mellom Adtranz, Det Norske Veritas og NSB fredag ble det besluttet at Signatur-togene kan settes i drift forutsatt at togene blir inspisert ukentlig, eller etter 7000 kilometer. Dessuten ble det lagt som en forutsetning at hastighetene reduseres til nivået til dagens ekspresstog.

- Vi har ikke folk som kan ta denne ekstrakontrollen her og nå. Jeg kan av den grunn ikke si når togene settes inn i ordinær trafikk igjen. Det må vi sette oss ned og finne ut over helga, sier informasjonssjef i NSB langdistanse, Arvid Bårdstu til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling