Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Signaturer knytter DNB-topper til skatteparadis

Benektet at de kjente til saken.

SKATTEPARADISHJELPER: DNB har hjulpet kunder med å opprette selskaper i skatteparadiset Seychellene. Bankens ledelse har sagt at de ikke kjente til virksomheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKATTEPARADISHJELPER: DNB har hjulpet kunder med å opprette selskaper i skatteparadiset Seychellene. Bankens ledelse har sagt at de ikke kjente til virksomheten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nåværende toppsjefer i DNB var oppført som kontaktpersoner for advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama og mottok dokumenter om postboksselskaper på Seychellene, skriver Aftenposten.

De skal ha mottatt dokumenter som handlet om administrasjonen av selskapene på Seychellene. En av dem har signert en rekke dokumenter om postboksselskapene, ifølge avisa.

Avsløringen er en del av det internasjonale graveprosjektet Panama Papers.

Aftenposten sitter på flere eposter som viser at den ene av de to administrerte en rekke av postboksselskapene. Ifølge avisa undertegnet han på vegne av DNB en rekke dokumenter i forbindelse av oppløsing av selskaper, i hovedsak i årene 2010 og 2011. På dokumentene står alle opplysninger om selskapenes egentlige eiere og tilknytningen til Seychellene og Mossack Fonseca.

Begge de to har hatt ledende stillinger for DNB i Luxembourg. Den ene har tidligere uttalt til Aftenposten at han ikke visste noe om postboksselskapene, og konsernsjef Rune Bjerke har sagt at konsernledelsen ikke visste noe.

Men nå avslører Aftenposten at de to nåværende DNB-toppene var Mossack Fonsecas kontaktpersoner i Luxembourg.

- Gitt det vi vet i dag, er det ingen overraskelse at det har vært kontakt mellom ansatte i DNBs datterselskap i Luxembourg og advokatselskapet, sier informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld til avisen.

- Rune Bjerke har sagt at så langt vi vet har hverken styre, konsernledelse eller andre organer i Norge behandlet denne saken. Bjerke sa også til Aftenposten at vi ikke vet alt som har skjedd bakover i tid, sier Westerveld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram