SPENNENDE: Signe Tingelstad fra Vingelen så noe spesielt da hun gikk på tur sammen med hunden sin 27. september: To villrein hadde satt seg fast i hverandres gevirer. Video: Signe Tingelstad Vis mer

Signe så dramatisk strid mellom to villrein på kloss hold: 
- Veldig spennende og intenst

Villrein sto bom fast i hverandres gevirer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg tenkte «herregud, herregud, herregud. Dette må jeg se nærmere på.»

Signe Tingelstad fra Vingelen, en bygd i Tolga, så noe spesielt da hun gikk på tur sammen med hunden sin tirsdag 27. september: To villreins-bukker sto «bom fast» i hverandres gevirer.

- Den ene hadde også det ene beinet over det andres gevir.

Se video over.

Tingelstad forteller at hun ble bekymret over synet:

Signe Tingelstad på tur i området. Foto: Privat 
Signe Tingelstad på tur i området. Foto: Privat  Vis mer

- Jeg er ikke skapt for å drepe, og jeg synes at de er så fine. Når de sto fast på den måten, visste jeg at de kunne lidt en sakte død om de ikke kom seg løs.

Forollhogna nasjonalpark er et landskapsvernet område, som er kjent for en stor villreinstamme.

- Jeg går veldig mye tur i dette området. Ganske ofte ser jeg villrein, avhengig av vindretningen. Men det er sjeldent at jeg kommer så nært innpå.

Det var avisa Østlendingen som først fortalte om Signes historie.

Tråkket varsomt

Tingelstad forteller til Dagbladet at det første hun så var en flokk på to-tre hundre dyr. Hun var rask med å feste hunden sin «Kompis» fast i en stein tyve meter unna, for å unngå at han skulle løpe inn i flokken. Hun måtte være varsom rundt bukkene, som var i full strid:

Signe går ofte tur i fjellene i Vingelen. Her med turkameraten «Kompis». Foto: Privat 
Signe går ofte tur i fjellene i Vingelen. Her med turkameraten «Kompis». Foto: Privat  Vis mer

- Det var ikke så mye å gjemme seg bak, men jeg ålte meg fremover langs bakken, og var egentlig ganske synlig. Jeg kom veldig nært på og ville bare følge med på om de kom seg løs. Det var veldig spennende og intenst, men de så veldig slitne ut.

Kontaktet viltmyndighetene

Tingelstad lå bare ti meter unna bukkene. Den store flokken var omtrent femten meter unna. Hun fulgte med på striden i en times tid, før hun gikk ned til «bua» for å spise lunsj. Da hun kom tilbake, sto de der fortsatt. Det var da hun besluttet å kontakte viltmyndighetene.

- Jeg kan bare anta hvordan det gikk med dem, da jeg var på det samme område i går. Der så jeg en flokk på seks-syv hundre dyr, men jeg så ikke noen som hang fast i hverandre. Det hadde ikke viltmyndighetene gjort heller, så de har nok heldigvis klart å løst seg fra hverandre.

Hun forteller at hun stortrives oppe i fjellene, og at hun er overlykkelig over muligheten til å se så mye villrein:

- Det er vanskelig å gjengi hvor fantastisk det er. Det er virkeligheten på sitt beste å få lov å ta del i noe så vakkert. Jeg er ikke kristen, men det som slår meg når jeg nyter fjellene her oppe er at det er «himmel på jord» og at jeg er så heldig som får oppleve dette.