MÅTTE SIGNERE: Politibetjenter i Asker og Bærum politidistrikt måtte signere en ekstra taushetserklæring under etterforskningen av Gjermund Cappelen, da den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble involvert i saken. Her daværende politimester Ingrid Wirum. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MÅTTE SIGNERE: Politibetjenter i Asker og Bærum politidistrikt måtte signere en ekstra taushetserklæring under etterforskningen av Gjermund Cappelen, da den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble involvert i saken. Her daværende politimester Ingrid Wirum. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Signerte ekstra taushetserklæring i Jensen-etterforskning

Politibetjenter i Asker og Bærum politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politibetjenter i Asker og Bærum politidistrikt måtte signere en ekstra taushetserklæring under etterforskningen av Gjermund Cappelen, da den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble involvert i saken.

Det melder NRK.

Kun et begrenset antall ansatte i Asker og Bærum politidistrikt visste om politidistriktets etterforskning av narkotikasaken med Cappelen og nettverket hans.

- Under etterforskningen erfarte vi at en politimann, og kollega, kunne ha tilknytning til vår sak. Da måtte vi også ta visse forholdsregler ut fra hensyn til etterforskning av han, og personvern, sier daværende politimester Ingrid Wirum til NRK.

Hun forteller at en håndfull medarbeidere ble underlagt ytterligere en taushetserklæring.

- Bakgrunnen for dette var at det innledningsvis i etterforskningen ble avdekket at dette var en stor og omfattende sak. Ut fra etterforskningsmessige hensyn, og for å hindre spekulasjoner og lekkasjer, valgte vi å ta våre forholdsregler om en særlig taushetserklæring, bekrefter Wirum.

Cappelen har erkjent å ha importert store mengder hasj til Norge, og har hevdet at han fikk hjelp av Jensen. Jensen nekter all straffskyld i saken.

Onsdag ble Jensen varetektsfengslet i fire nye uker. Han etterforskes for grov korrupsjon knyttet til hans mangeårige kontakt og vennskap med Gjermund Cappelen.

(NTB)