England:

Signerte ekstrem kontrakt

I 1969 ble Muriel McKay (55) kidnappet og drept. I over 50 år satt familien igjen med spørsmål om hva som skjedde med henne.

UNDERSØKELSER: Politiet gjør undersøkelser på gården i Hertfordshire i 1970. Foto: Bryan Jobson/NTB
UNDERSØKELSER: Politiet gjør undersøkelser på gården i Hertfordshire i 1970. Foto: Bryan Jobson/NTB Vis mer
Publisert

Nizamodeen Hosein og broren Arthur Hosein ble dømt for drapet på Muriel McKay (55). Brødrene kidnappet offeret på en gård i Hertfordshire i Øst-England i 1969, og ble pågrepet av politiet noen dager seinere.

Mennene forvekslet McKay med mediemogulen Rupert Murdochs første kone, Anna Murdoch.

Brødrene fikk livstid i fengsel, og var en av de første domfellelsene uten at offerets kropp ble funnet.

Nå har Nizamodeen Hosein signert en ekstraordinær kontrakt på 50 000 dollar, tilsvarende nesten 531 800 norske kroner, for å fortelle hva som skjedde med levningene til McKay.

Saken er omtalt av flere britiske medier, deriblant Sky News.

- Vil ha sinnsro

Men etter å ha signert den usedvanlige kontrakten, takket plutselig Hosein nei til pengesummen, før han fortalte hvor og hvordan offeret døde. Hosein hevder at McKay døde av et hjerteinfarkt, noen dager etter de kidnappet henne for løsepenger i jula 1969.

Hosein ble deportert i 1990, men har tilbudt offerets familie å returnere til Storbritannia, for å vise hvor offerets levninger ligger begravet.

- Jeg vil ikke ha pengene, og det er ikke målet mitt. Jeg vil ha sinnsro. Å snakke om det knuser hjertet mitt. Jeg var ung, 22 år gammel, jeg kjente ikke på smerten jeg føler nå, sier han til familiens advokat, fra hjemmet sitt i Trinidad.

- Kan virke rart

Offerets barnebarn, Mark Dyer, bisto advokatene med å utarbeide kontrakten.

- Det kan virke rart for mange at vi vil betale Nizam Hosein for informasjonen. Men tilbudet åpnet døra etter mange år med hans taushet, og vår sorg og frustrasjon, sier Dyer.

- Det virket som vår siste sjanse til å finne ut hva som skjedde med bestemoren min. Advokaten vår ga ham de første 500 dollarene, og han bare dyttet de bort. I mine øyne ga det ham legitimitet.

Foreløpig ikke funnet

Til tross for at politiet vært i kommunikasjon med Hosein, har McKays levninger foreløpig ikke blitt funnet.

McKays familie sendt en begjæring til myndighetene for å midlertidig oppheve Hoseins utvisningsordre.

- Jeg vil klare å huske hvor jeg begravde liket, hvis jeg får dra tilbake til gården, sier Hosein.