Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigourney Weaver:- Hater volds- filmer

....men spiller i dem likevel PARIS (Dagbladet): Amerikanske Sigourney Weaver har en av hovedrollene i «Copycat», men tar likevel avstand fra volden i filmen. «Copycat» handler om såkalte seriemordere, med en god del demonstrativt voldelige scener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg liker ikke voldelige filmer, vedgår Weaver og retter seg opp, klar til nye angrep.

- Jeg ville heller ha spilt hovedrollen i «Heldiggrisen Babe 2». Jeg hater alt dette stoffet om massemordere. Jeg er opptatt av vold. Jeg er mor. I vårt land er det så mye stoff og ingen våpenkontroll. Det er et voldelig samfunn.

- Hvorfor aksepterte du da denne rollen?

- Fordi den var fascinerende. Personen jeg framstiller er så full av motsigelser. Og så likte jeg at det er to kvinner, psykiateren jeg spiller, og politiinspektøren (Holly Hunter), som jakter på morderen. Jeg likte den kvinnevinkelen.

«Copycat», som får norsk premiere i månedsskiftet april/mai, handler om en morder som kopierer andre kjente mordere.

Pervers

- Er du ikke redd for at noen skal kopiere drapene i filmen, der de får oppskriften?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det kommer klart fram at morderen er en taper. Jeg ser ingen appell i det. Du kan si filmen gir drapene en slags glorie, men selv om noen skulle føle det, måtte de ha en rekke perversjoner for å kunne utføre dem.

Weaver tror ikke forholdene er verre i USA enn i Europa.

- Alle i Europa tror USA ligger lenger nede. Jeg tror vi er på en og samme planet. Poenget er hvordan vi kan hjelpe hverandre.

Weaver forberedte rollen som psykiateren Helen Hudson grundig. Hun analyserte manusets minste detaljer med en psykiater, som hadde forhørt en rekke kjente mordere.

- En psykiater må være en god skuespiller og helt avslappet for å oppnå tilliten og få tilståelsen fra en seriemorder, forklarer Weaver. Hun studerte også nøye angstsymptomene som lammer Hudson etter et drapsforsøk.

- Flere av mine roller har vært kvinner som kjemper for noe. Disse kvinnene gjør hva som helst for å skjule sine lammende problemer.

Ny «Alien»?

Sigourney Weaver er mest kjent for sine tre «Alien»-roller. Kommer nå nummer fire?

- Nei, strengt tatt kan den ikke det, fordi jeg døde i «Alien 3». Men jeg har fått et veldig interessant manus. Der har teknologien gjort det mulig å vekke døde til live, om la oss si 500 år. Det er et spennende manus, så det er mulig vi lager den hvis vi finner en regissør.

- Kunne du ikke tenke deg å regissere selv?

- Jeg jo, men jeg tror ikke produsentene ville like en så stor satsing på min første film.

I mellomtida spiller hun i en film om to familier, «Ice Storm», der hun har en kjærlighetsaffære med Kevin Kline. Og så skal hun være nymfomane Lulu i «Sex and Longing» i politikermiljø!

Aller helst vil hun spille komedie.

- Det er det jeg er best til, men det er tydelig at folk ikke tenker på meg i det jeg kan best.