Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigøynere flykter fra høyreekstreme borgervernere

Flere hundre har dratt fra landsby nord i Ungarn.

PÅGREPET: Et medlem av gruppa Ungarns forsvarsstyrke pågripes av politiet tidligere i dag. En mengde uniformerte medlemmer har kommet til landsbyen Gyongyospata for å holde en treningsleir midt i romfolkets nabolag. Foto: BELA SZANDELSKY/AP/SCANPIX
PÅGREPET: Et medlem av gruppa Ungarns forsvarsstyrke pågripes av politiet tidligere i dag. En mengde uniformerte medlemmer har kommet til landsbyen Gyongyospata for å holde en treningsleir midt i romfolkets nabolag. Foto: BELA SZANDELSKY/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre medlemmer av romfolket har dratt fra en landsby nord i Ungarn i frykt for angrep fra høyreekstreme borgervernere.

En borgerverngruppe som kaller seg Ungarsk forsvarsstyrke, har slått leir i området for å gjennomføre en øvelse i påsken.

Gruppen avviser at den prøver å provosere rom-innbyggerne i landsbyen Gyongyospata, men ifølge en menneskerettsgruppe ble nesten 300 kvinner og barn busset ut av området fredag.

En talsmann for romfolket sier de er redde.

Ungarske myndigheter avviser at det er gjennomført en evakuering fra landsbyen, og sier folk har reist fra området som en del av et ferieprogram i påsken i regi Røde Kors. Heller ikke Røde Kors kaller det en evakuering.

Ungarsk politi er imidlertid sendt mannsterke til landsbyen.

Borgerverngruppen har bedt støttespillere komme for å drive paramilitær trening i utkanten av landsbyen i påsken. Deltakerne er bedt om å stille i uniform.

Fredag skal flere av borgervernerne ha blitt pågrepet og kjørt bort av politiet.

(NTB)

VAKT: En ungarsk politimann har tatt oppstilling i Gyongyospata for å beskytte rombefolkningen i landsbyen mot de tilreisende høyreekstremistene. Foto: BELA SZANDELSKY/AP/SCANPIX
VAKT: En ungarsk politimann har tatt oppstilling i Gyongyospata for å beskytte rombefolkningen i landsbyen mot de tilreisende høyreekstremistene. Foto: BELA SZANDELSKY/AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media