Sigøynergutt funnet drept i Kosovo

En 13 år gammel sigøynergutt ble søndag funnet død med store brannskader i Urosevac i Kosovo. For tre dager siden ble fire andre sigøynere drept, sier en talsmann for FN-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmann for FNs politistyrke, Derek Chappell, sier at politiet har sterk mistanke om at gutten er drept, men at det må en obduksjon til før dødsårsaken kan fastslås. Gutten ble funnet av sin bror, som hadde gått ut for å lete etter ham.

Torsdag forrige uke ble fire andre sigøynere, tre familiefedre og en 16 år gammel gutt, funnet gjennomhullet av kuler utenfor husene de var i ferd med å gjenreise i landsbyen de nettopp hadde vendt tilbake til etter krigen.

Politiet tror at albanske ekstremister, som mistenker sigøynerne for å ha samarbeidet med serberne under Kosovo-krigen, drepte dem. Sigøynerne hadde kommet tilbake til hjemstedet to dager tidligere.

Også fire kosovoalbanere ble drept i løpet av helgen. En mann som var ute på vedhogst ble drept nær grensen til Albania da det ble skutt mot bilen hans. I det vestlige Kosovo, i landsbyen Stupelj, ble en 34-åring skutt utenfor hjemmet sitt av en ukjent gjerningsmann, forteller lederen for fredsstyrken i Kosovo, Steven Chappell.

Lørdag ble en mann skutt og drept av ukjente som skjøt mot bilen hans like ved landsbyen Vitomirica.

(NTB-AFP)