Sigøynerkongen bisatt

I åpen kiste ble sigøynerkongen Polykarp Karoli fulgt til graven på Vestre gravlund i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kjære sigøynerfolk. Polykarp Karoli er død. Han var ikke bare en familiemann, men konge og høvding for sitt folk i Norge, Skandinavia og Europa.

Slik åpnet Mortensrud-presten Svein-Erik Skibrek den enkle, men fargerike seremonien i gravkapellet på Vestre Gravlund i Oslo. Om lag 150 medlemmer av Polykarps tallrike familie var kommet for å ta et siste farvel med den avholdte lederen. Noen var med inn i kapellet, andre holdt seg utendørs og ventet på at følget skulle komme ut. Atter andre gikk ut og inn av kapellet der sigøynerhøvdingen selv lå i en åpen kiste.

Fargerik

Gravseremonien var like fargerik som menneskene som deltok. Fem minutter på overtid ankom den røde løperen i tre forskjellige, nyinnkjøpte ruller. I all hast ble den rullet ut i alleen, der tallrike oppsatser av silkeblomster allerede viste vei til gravkammeret.

Polykarp Karoli, eller Pål Karlsen som han het på norsk, var ikke så rent lite fargerik selv heller. Født ble han på Fetsund, med aner og slekt over hele Europa. Under krigen mistet han både moren, faren, seks brødre og tre søstre. Selv var han fange i konsentrasjonsleiren Buchenwald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer