BLODIG: Det var tydelige spor etter slagsmålet på bingoen på Torshov i Oslo der Karoli ble angrepet og skadd i går. Foto: Harald S. Klungtveit
BLODIG: Det var tydelige spor etter slagsmålet på bingoen på Torshov i Oslo der Karoli ble angrepet og skadd i går. Foto: Harald S. KlungtveitVis mer

«Sigøynerkongen» René Karoli (49) hardt skadd i blodig angrep

Får politibeskyttelse på Ullevål etter angrepet i går. - De prøvde å drepe ham og lillebroren min, sier sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): René «Roma» Karoli var trolig hovedmålet for angrepet da fire menn stormet Torshov Bingo i Oslo med slag- og skytevåpen, øks og sverd i går.

49-åringen, som er et av overhodene i Karoli-familien og har figurert i mediene en årrekke, ligger nå alvorlig skadd på Ullevål sykehus. Der har politiet i dag hatt omfattende vakthold i frykt for nye sammenstøt.

I natt gikk politiet aksjon på flere adresser i oslområdet, men gjerningsmennene bak det mest alvorlige angrepet er trolig ennå på frifot.

Karoli skal ha fått alvorlige huggskader i en arm. Han skal også ha fått andre stikkskader. Politiet har så langt ikke gått inn på skadeomfanget.

Også en av Karolis sønner får nå behandling på sykehus.

- Ønsker ikke hevn En annen sønn, Sandrino Karoli, opplyser overfor TV 2 at også han var ved bingoen da angriperne gikk amok.

- De kom inn på bingoen med revolvere, kniver og samuraisverd. De skadet to personer alvorlig og forsøkte å drepe dem. De førsøkte å drepe faren min og lillebroren min, sier Karoli-sønnen.

Han hevder familien vil overlate saken til politiet, og at det ikke vil komme hevnangrep.

- Politiet må ta seg sammen, vi ønsker ikke noe hevn. Hvis vi hevner oss går saken bare videre og videre, og det er vi ikke interessert i, sier sønnen til TV 2.

Han gjentar det samme overfor Dagbladet.

- Vi ønsker ikke hevn. Vi er opptatt av å ro, sier karoli.

Legevakt Også på Oslo legevakt oppsto det i går håndgemeng mellom to grupper i miljøet. Kort tid etter den siste episoden ble fire menn i en mørk Mercedes stoppet på Carl Berners plass av bevæpnede politistyrker som pågrep fire menn.

Disse knyttes etter det Dagbladet forstår til hendelsen på legevakta og var ikke nødvendigvis involvert i trefningen på Torshov.

Politiet betegner begge hendelsene i går som en del av en mangeårig konflikt mellom fraksjoner i det norske sigøynermiljøet.

LEDER I MILJØET: René Karoli er kjent som en leder av den ene delen av familien. Arkivfoto: Dagbladet
LEDER I MILJØET: René Karoli er kjent som en leder av den ene delen av familien. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer