Sigøynerliga tiltales for bedrageri

Fikk utbetalt 20 millioner kroner i støtte for 25 falske barn, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-politiet vil tiltale ti personer i en omfattende trygdesvindelsak. Til sammen har ligaen fått utbetalt 20 millioner kroner i støtte for 25 falske barn.

- Vi vil tiltale ti personer for grovt trygdebedrageri. De har til sammen fått utbetalt 20 millioner kroner i stønader ved bruk av fiktive identiteter, sier politiadvokat Knut Horn ved Finansseksjonen i Oslo politidistrikt til VG.

Alle de involverte tilhører sigøynermiljøet i Norge og de fleste er kvinner. En 59 år gammel kvinne fikk helt fram til hennes datter «Lola» var 18 år utbetalt barnetrygd, selv om «Lola» ikke eksisterte.

To måneder etter 18-årsdagen opplyste hun at datteren hadde fått tvillinger. Den 59 år gamle kvinnen klarte også å få utbetalt stønadene for disse to barna. Også da «Lola» ble syk, trillet uførepensjonen inn på 59-åringens konto.

På det meste utbetalte NAV opptil 180.000 kroner i måneden til kvinnen som politiet mener er en av arkitektene bak bedrageriet, skriver avisen.

Politiet har mottatt tilståelser for fem av barna. På bakgrunn av politiets etterforskning og NAVs gransking er det fattet vedtak om å slette identiteter i Folkeregisteret uten at det er falt dom i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer