Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigøynertopp (44) møtte ikke i retten

Fire fengslingsmøter etter sigøyner-bråket i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Første mann som skulle fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag var Karoli-toppen René «Roma» Karoli, som er siktet i forbindelse med knivstikking-episoden i Lodalen lørdag 5. april.

Møtet skulle i utgangspunktet gå som såkalt kontorforretning fordi 44-åringen ikke møtte i retten. Onsdag fikk han hjerteproblemer under avhør hos politiet og ble sendt til legevakta.

Fengslingsmøtet, som ble bestemt å gå for lukkede dører, ble likevel avholdt mellom aktor, politiadvokat Per Håkon Sand og Karolis forsvarer, Tor Erling Staff.

Staff motsatte seg politiet begjæring om lukkede dører, men fikk ikke medhold i dette.

Det hadde møtt opp flere medlemmer fra Jansen-klanen i tingretten i dag. De er der for å vise sin støtte til familiens overhodet, Erik Jensen, som skal fremstilles for varetektsfengsling senere i dag. Han er også siktet i forbindelse med Lodalen-episoden.

Les også: Finn Abrahamsen skal skape sigøynerfred

I tillegg skal to menn på 22 år fra hver sin side av konflikten fremstilles.

Politiadvokat Per Håkon Sand kommer til å begjære alle dagens fengslingsmøter lukket, noe han fått medhold i så langt i dag og i de tidligere fengslingsmøtene som har vært.

SIGØYNERBRÅK: Det var dette slagsmålet i Lodalen i Oslo som startet siste ukas konflikt mellom Karoli og Jansen-klanene. Foto: Dagbladet.no-tipser
SIGØYNERBRÅK: Det var dette slagsmålet i Lodalen i Oslo som startet siste ukas konflikt mellom Karoli og Jansen-klanene. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

Bakgrunnen for det er at de siktede skal bli forbeholdt beviser i saken som politiet ikke ønsker at skal komme ut i offentligheten.

Det er bare satt av én sal til de fire fengslingene i dag, noe som kan by på forsinkelser.

Kjennelsene i de fire sakene ventes å foreligge senere i kveld.

KLIENTLØS: Tor Erling Staff møtte uten sin klient René Karoli i retten i dag. Aktor, politiadvokat Per Håkon Sand, ønsker å varetektsfenglse ham etter knivbråket i Lodal forrige helg.
HJERTEPROBLEMER: René "Roma" Karoli (44) ble sendt til legevakta etter at han fikk hjerteproblemer under avhør hos poltitiet onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media