Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid (16) savnet i Oslo - telefon og sko funnet på vei hjem fra venninne

Politiet etterlyser 16-åring. - Det er et mysterium.

SAVNET: En 16 år gammel jente er savnet fra Østensjø. Her koordinerer politiet leteaksjonen i natt. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
SAVNET: En 16 år gammel jente er savnet fra Østensjø. Her koordinerer politiet leteaksjonen i natt. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne er meldt savnet fra Østensjø i Oslo.

- Hun ble meldt savnet klokka 00.30 i natt. Hun hadde ikke kommet hjem da hun skulle, og foreldrene er bekymret, sier operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.

Hun hadde vært på besøk hos en venninne, som trolig er siste gangen hun har blitt observert før hun forsvant. Venninnen har opplyst til politiet at hun gikk derfra ved midnatt.

- Hun har vært meldt savnet i 14 timer nå, så dette er en sak vi ser svært alvorlig på, sier Belle til Dagbladet i 14.30-tiden.

Fant skoene 16-åringen var ikledd en dongerishorts, blågrønn hettegenser, grå singlet og brun skinnveske. Hun har blå øyne, har langt brunt hår og er rundt 170 cm høy.

FANT SKO: Oslo-politiet har avsperret et område i nærheten av 16-åringens bopel, der de fant skoene hennes. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
FANT SKO: Oslo-politiet har avsperret et område i nærheten av 16-åringens bopel, der de fant skoene hennes. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

Men jentas sko og mobil har blitt funnet utenfor en barnehage i Dalbakkveien 75, som er i nærheten av jentas hjem. Barnehagen ligger på hjemveien.

- Vi har funnet skoene hennes på vei hjem, så det er spesielt. Vi har patruljer ute som jobber med å kontakte omgangskrets, i tillegg til at vi avhører foreldrene og tar i mot savnetmelding, sier Belle.

Sjekker tekniske spor Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt er involvert i saken, og har blant annet undersøkt tekniske spor, som Facebook-aktivtitet og liknende - uten hell.

- Vi prater med familie og kjente, men vi har ikke kommet nærmere om hva som kan ha skjedd eller hvor hun har blitt av, så det er fremdeles et lite mysterium, sier vaktleder Jon Rune Lande.

Politiet holder alle muligheter åpne, og Lande ønsker ikke å konkludere med om de mistenker noe kriminelt eller ikke.

Har søkt i stort område Han opplyser at de har snakket med venninna hun hadde vært hos før hun forsvant, men heller ikke hun kunne gi politiet opplysninger om hvor jenta kan befinne seg.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er savnet. Foto: Privat/Politiet
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er savnet. Foto: Privat/Politiet Vis mer

- Vi har sjekket ut de mest nærliggende mulighetene, som de nærmeste vennene. Men vi har fremdeles ikke noe håndfast å gå på, sier Lande.

Både Røde Kors og Norske redningshunder har bistått politiet med å søke i et stort område rundt der hun bor og sist var sett, men ved 12-tiden i dag var de dimmitert.

- Vi har dimmitert Røde Kors og Norske redningshunder, som har søkt uten å finne noe. Vi holder fremdels på med rundspørring blant familie og omgangskrets.

Politiet meldte for første gang klokken 02.48 ut med melding på Twitter om saken, der de ba om informasjon, og klokken 13.45 gikk de ut med etterlysning med navn og bilde.

FORSVUNNET: Røde Kors og Norske redningshunder har søkt i et stort område rundt der 16-åringen sist var sett. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
FORSVUNNET: Røde Kors og Norske redningshunder har søkt i et stort område rundt der 16-åringen sist var sett. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer

- Vi håper at pressemeldingen med navn og bilde kan gi oss verdifulle opplysninger. Så langt har vi ingen spor om hvor hun befinner seg i det hele tatt. Vi har snakket med masse folk omgangskretsen, men har lite å gå på, sier operasjonsleder Belle.

Politiet ønsker tips i saken, og kan kontaktes på 02800.

SPESIELT: Politiet har funnet 16-åringens sko. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
SPESIELT: Politiet har funnet 16-åringens sko. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media