Streikefast på Samos

Sigrid (50) raser mot reiseselskapet: - Umenneskelig

I ei uke har Sigrid Sørumshaugen og mannen vært streikefaste på den greske ferieøya. Nå reagerer de kraftig på melkeruta reiseselskapet Apollo mener de må ta for å komme seg hjem.

NEKTER: Tor Erik Nilsen og Sigrid Sørumshaugen ønsker på grunn av sistnevntes helseutfordringer ikke å benytte seg av den alternative hjemreiseruta Apollo har tilbudt. Foto: Privat
NEKTER: Tor Erik Nilsen og Sigrid Sørumshaugen ønsker på grunn av sistnevntes helseutfordringer ikke å benytte seg av den alternative hjemreiseruta Apollo har tilbudt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Båt over Egeerhavet til Kusadasi i Tyrkia, buss videre til byen Izmir, en flytur til København og deretter nok en busstur til Oslo.

Dette er den 24-timers reiseruta Apollo har tilbudt norske turister som er streikefaste på øya Samos i Hellas.

Sigrid Sørumshaugen (50) og mannen Tor Erik Nilsen (57) ankom ferieøya for to uker siden. Den planlagte flyturen hjem forrige lørdag ble kansellert som følge av pilotstreiken i SAS.

De første dagene var paret stort sett fornøyde med informasjonen de fikk fra reiseselskapet Apollo.

Så kom SMSen fra selskapet onsdag kveld, med instruksjoner om at de dagen etter skulle hentes hjem via den nevne reiseruta.

- Jeg ble sint, frustrert og veldig oppgitt, sier Sørumshaugen.

Hun forteller at flere av de strandede turistene har helseutfordringer som gjør det krevende å gjennomføre en slik reise.

- Selv har jeg en nakkeskade som gjør at jeg ikke klarer å sove på verken fly eller buss. Vi kan ikke ferdes på den måten - det er umenneskelig.

Så langt i streiken har flere enn 2000 SAS-fly blitt kansellerte, og 30 000 passasjerer rammes hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.