Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid-drapet: - Ikke tatt i løgn

64-åringen som er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne er nå avhørt i 50 timer. Han er ikke tatt i løgn.

LANGE AVHØR:  Advokatene Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen  (til venstre) forsvarer 64-åringen som sammen med en 37-åringen er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Vår klient forklarer seg villig vekk for politiet, sier advokat Sigmond.
LANGE AVHØR: Advokatene Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen (til venstre) forsvarer 64-åringen som sammen med en 37-åringen er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Vår klient forklarer seg villig vekk for politiet, sier advokat Sigmond. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eldre mannen fra Vestby - som sammen med en 37-åring fra Ålesund - er siktet og varetektsfengslet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne er nå avhørt i nærmere 50 timer av avhørseksperter i Oslo-politiet.

- I går var jeg nødt til å avbryte avhøret etter ti timer. Da var min klient veldig sliten, sier advokat Aase Karin Sigmond som sammen med advokat Heidi Ysen forsvarer 64-åringen.

- Heller ikke dette avhøret var av konfronterende art. Så vidt jeg forstår er min klient ikke tatt i å komme med usannheter, sier advokat Sigmond.

Hun fikk først etter avhøret tilgang på politidokumentene.

- Han er etter forholdene ved godt mot, og er overbevist om at han i løpet av kort tid kommer til å bli sjekket ut av saken og løslatt, sier Aase Karin Sigmond.

Lange avhør

Politiet i Oslo har nå kartlagt bevegelsene til 64-åringen natta Sigrid Giskegjerde Schjetne sporløst forsvant fra bydelen Østensjø i Oslo. Drapsetterforskerne har også saumfart bevegelsene til 64-åringene i ukene etter drapet.

- Det har ikke kommet fram noe i avhørene som tyder på at vår klient har gitt uriktige opplysninger til politiet, sier advokat Sigmond.

Avhørsekspertene i Oslo-politiet har ikke stilt konfronterende spørsmål i de snart 50 timene de har avhørt 64-åringen.

Hemmelige politidokumenter
- Er siktelsen mot 64-åringen styrket etter avhørene?

- Ikke slik jeg ser det. Det er ikke komet fram nye opplysninger som knytter ham til Sigrid-saken. Det eneste forbehold jeg må ta er de klausulerte politidokumentene. Jeg fikk tilgang til dem først etter avhøret i går kveld, sier advokat Sigmond.

Advokatene til 64-åringen vil i dag studere politidokumentene, for å undersøke om politiet har andre opplysninger som knytter de to siktede til forsvinningen og drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

- Kjenner ikke til Sigrid
64-åringen fra Vestby har gjentatte ganger forklart for politiet at han ikke har noe med Sigrid-saken å gjøre. Han har gang på gang understreket at ikke kjenner til drapet, forsvinningen eller funnet av de drepte jenta.

- Han sier at ikke har noe kjennskap til Sigrid, sier advokat Aase Karin Sigmond til Dagbladet.

Mens de tidligere avhørene av 64-åringen har fungert slik at han har sittet og fortalt, ble han i går stilt en rekke spørsmål av politiet.

- Han har etter beste evne forsøkte å svare på spørsmålene fra drapsetterforskerne. Samtidig var det flere av spørsmålene han ikke forstod hvorfor politiet stilte, sier advokat Aase Karin Sigmond.

I dag skal 37-åringen fra Ålesund avhøres av politiet. Han vil bli bistått av advokat Karen Forbrigd i advokatfirmaet Elden.

SIKTET: 64-åring.
SIKTET: 64-åring. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media