Sigrid-drapsmannen kom med tilståelse etter flere samtaler med sykehuset. Så forklarte han seg til politiet

Foreldrenes bistandsadvokat mener tilståelsen er falsk. Politiet har flere ubesvarte spørsmål.

DØMT: 41-åringen ble dømt i to rettsinstanser for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er han i 2013 på befaring i området der 16-åringen ble funnet drept.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØMT: 41-åringen ble dømt i to rettsinstanser for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er han i 2013 på befaring i området der 16-åringen ble funnet drept.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går kunne Dagbladet fortelle at 41-åringen som er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne på Østensjø i Oslo i 2012 nå har gitt en forklaring hvor han tilstår drapet.

Foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell kaller det en falsk tilståelse, og sier 41-åringen har gitt den for å få bedre psykiatribehandling, melder NRK.

«Jeg blir fortalt at jeg ikke kommer meg videre i systemet hvis jeg ikke husker hva som skjedde med Sigrid. Dette, til deres informasjon, kan presse fram en FALSK tilståelse» het det i et brev som skal ha blitt sendt fra den domfelte 41-åringen til politiet i Oslo 8. juni, ifølge Stabell.

- Falsk tilståelse

Stabell sier til Dagbladet at brevet ble sendt til politiet i forkant av avhøret der mannen skal ha tilstått drapet, men at det ikke kom fram før det var gjennomført. Han sier han og foreldrene fikk brevet tidligere i sommer.

Foreldrene mener det som er forklart ikke er en tilståelse, blant annet på bakgrunn av brevet, forklarer Stabell til Dagbladet.

- Som forsvarer skulle jeg ønske jeg kunne trekke samme konklusjon og at klienten min ikke er skyldig, men jeg overlater den vurderingen til politiets etterforskning, skriver den dømte 41-åringens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer