+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Sigrid-gåtene familien frykter de aldri får svar på

Hva skjedde med Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) natt til 5. august 2012? Hvordan, når og hvorfor ble hun drept?

VARETEKTSFENGSLET I GÅR: 38-åringen ble varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett i går. her fra et tidligere fengslingsmøte med sin forsvarer, advokat Ida Andenæs. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VARETEKTSFENGSLET I GÅR: 38-åringen ble varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett i går. her fra et tidligere fengslingsmøte med sin forsvarer, advokat Ida Andenæs. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter intens leting, jakt og etterforskning siden 5. august i fjor, er Oslo-politiets etterforskning av Sigrid-drapet nå oversendt Oslo statsadvokatembeter for påtalemessig avgjørelse.

Men stadig er det mange ubesvarte spørsmål i saken.

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne ønsker svar på hva som skjedde med 16-åringen forsvinningsdagen, hvordan hun ble drept, når det skjedde og hvorfor. Det er spørsmål politiets etterforskning foreløpig ikke har kunnet svare på.

- Familien er forberedt på at de aldri får svar, heller ikke gjennom eventuelle rettssaker, sier advokat Harald Stabell som er bistandsadvokaten til familien.

I politimøter

Familien var i et lengre møte med Oslo-politiet tidligere denne uka der de gjennomgikk saken. Det er planlagt et møte med statsadvokaten neste uke.