Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid-saken: - Tror han blir løslatt

64-åringen som er siktet i Sigrid-saken er sikker på at han blir løslatt i løpet av få dager.

OPTIMIST:  - Min klient er rolig og trygg på at han blir løslatt i løpet av kort tid, sier advokat Aase Karin Sigmond som representerer 64-åringen.
Foto: Morten Holm / SCANPIX .
OPTIMIST: - Min klient er rolig og trygg på at han blir løslatt i løpet av kort tid, sier advokat Aase Karin Sigmond som representerer 64-åringen. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

64-åringen som sammen med en 37 år gammel mann fra Ålesund er siktet for å ha drept eller medvirket til å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er trygg på at han kommer til å bli løslatt.

Advokat Aase Sigmond satt i går sammen med 64-åringen i flere timer på Ila fengsel, hvor han sitter i varetekt.

- Politiet har gitt beskjed om at han skal avhøres på nytt i morgen onsdag, sier advokat Aase Sigmond til Dagbladet.

I det første avhøret skal 64-åringen ha forklart hvorfor han tok bilder av den grønne bilen - en Citroën - som 37-åringen kjørte, og som noen dager seinere ble solgt.

- Ved godt mot

64-åringen forklarte også uoppfordret til etterforskerne om sine mistanker til at hans yngre venn - 37-åringen - kunne ha noe med Sigrids forsvinning å gjøre.

- Min klient har det etter forholdene bra. Han er ved godt mot, og venter bare på at politiet skal avhøre ham igjen, sier Aase Sigmond.

- Han er rolig og helt trygg på at politiet vil sjekke ham ut av saken. Han har mye han ønsker å forklare til politiet, sier advokat Sigmond.

Obduksjonsrapport

Politiet i Oslo har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport. Dagbladet får opplyst fra flere kilder at den 16 år gamle jenta døde etter at hun ble påført stump vold. Skadene er forenelig med enten fall fra en stor høyde eller en kraftig påkjørsel av en bil.

Men den foreløpige obduksjonsrapporten sier ingen ting om Sigrid Giskegjerde Schjetne døde momentant av skadene hun ble påført.

Det er ventet en ny og mer omfattende obduksjonsrapport i løpet av kort tid. Den vil formodentlig avklare om den 16 år gamle jenta døde umiddelbart, eller om hun var i live da hun ble følt bort fra Østensjø natt  til lørdag 5. august i år.

Politiets hovedteori er at Sigrid ble påkjørt av bilen til 37-åringen.

Tekniske undersøkelser

Politiet vet ennå lite om hva som skjedde med Sigrid da hun forsvant og i tida etterpå, og vil ikke gå inn på hvilke teorier etterforskerne har.

- Vi vil trolig avhøre de siktede på nytt denne uka. Saken etterforskes ennå i høyt tempo, samtidig som mange av undersøkelsene er omstendelige, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid som er ansvarlig for etterforskningen.

Metlid opplyser at det fremdeles pågår tekniske undersøkelser.

- Det er fordi vi ikke har svaret på hva som skjedde med Sigrid. Derfor må den tekniske etterforskningen være grundig.

Metlid bekrefter at politiet blant annet oppsøker vitner oppgitt av 64-åringen som han mener kan bekrefte hans versjon blant annet om mistanken han hadde til 37-åringen.

ETTERFORSKER:  Politioverbetjent Grete Lien Metlid leder etterforskningen i Sigrid-saken.
Foto: NINA HANSEN, Dagbladet
ETTERFORSKER: Politioverbetjent Grete Lien Metlid leder etterforskningen i Sigrid-saken. Foto: NINA HANSEN, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media