FRAMSTILT: 37-åringen ble i dag framstilt for varetekt. Han møtte sammen med sine forsvarere Karen Forbrigd og John Christian Elden. Foto: Jacques Hvistendahl
FRAMSTILT: 37-åringen ble i dag framstilt for varetekt. Han møtte sammen med sine forsvarere Karen Forbrigd og John Christian Elden. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Sigrid-siktede (37) kan ha gjemt eiendelene hennes

Politiet finner ikke flere av Sigrids eiendeler og heller ikke noe drapsvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 37-åringen som er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Oslo tingrett bestemte i ettermiddag at han skal sitte ytterligere fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud. Politiet mener 37-åringen vil kunne ødelegge bevis hvis han slippes fri.

- Det er gjenstander og spor som vi frykter han vil kunne fjerne, ødelegge eller endre, sier Gulnes til Dagbladet.

- Vi mangler en del av Sigrids gjenstander. I denne saken er det spesielt at vi mangler så mange gjenstander, som er viktige for oss. Gjenstander som hun hadde på seg da hun forsvant vil for eksempel kunne ha spor på seg.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet ikke har funnet 16-åringens håndveske, smykke og den siste ankelsokken. Den ene ble funnet ved en barnehage på Østensjø.

- Vi har heller ikke funnet noe drapsvåpen. Og vi har ikke kontroll på alle hans lagringsmidler, som minnepinner og eksterne harddisker, sier Gulnes.

Påvirke vitner Politiet mener også at han vil kunne påvirke vitner.

- Vi mener han vil kunne snakke med personer og påvirke dem til å ikke forklare seg eller forklare seg i en bestemt retning, sier Gulnes.

- Det er personer som kan ha opplysninger om ham som person eller hendelsesforløpet. Vi har ikke kontroll over alt som har skjedd i tida fra hun forsvant, til hun ble funnet. Det kan være personer som har hjulpet ham, bevisst eller ubevisst, som kan sitte på informasjon som de ikke har delt med oss. Hvis han får snakket med dem før oss, vil det kunne skade etterforskningen.

Gulnes sier de ikke er sikre på at Sigrid ble påkjørt. Som TV 2 meldte tidligere denne uka tror politiet at hun var i live da hun ble plassert i campingvogna som 37-åringen disponerte i en låve på Bryn i Oslo.

- Det er en god del ting som tyder på at hun ikke har vært utsatt for en kraftig påkjørsel, sier Gulnes, som mener dette underbygges av obduksjonsrapporten.
Ba om løslatelse Mannens forsvarere, John Christian Elden og Karen Forbrigd, ba i dag om løslatelse. De mener det ikke er skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap.

- Politiet sier selv til mediene at de ikke utelukker at jenta kan ha blitt truffet av en bil. Og det er ingenting i saken som sier noe om det har skjedd et drap etter dette. Politiet sier nå at saken startet med en påkjørsel, da er det ikke grunnlag for varetektsfengsel, sier advokat Elden til Dagbladet.

Forsvaret har hele tida ment at saken dreier seg om et bildrap, noe som har en langt mildere strafferamme enn forsettlig drap. Elden mener gjerningsmannen også muligens har brutt loven ved å ikke hjelpe jenta etter at hun ble påkjørt, men ikke at det har skjedd et forsettlig drap.
Nekter straffskyld Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld og mener han heller ikke har kjørt på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Bilen hans skal ha hatt skader og den er registrert i en bomstasjon i nærheten av Østensjø, der 16-åringen forsvant, like før hun ble borte, ifølge politiet.

- Jeg forholder meg til min klients forklaring, sier Elden.

I tillegg har politiet funnet blod etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i en campingvogn Ålesund-mannen har disponert når han har vært på Oslo-besøk. Campingvogna har stått i en låve på Bryn i Oslo.

SMYKKE: Arkivbilde av et smykke tilsvarer et Sigrid Schjetne hadde på seg da hun forsvant.
Foto: Privat / NTB scanpix
SMYKKE: Arkivbilde av et smykke tilsvarer et Sigrid Schjetne hadde på seg da hun forsvant. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Funnet av blodet beviser ikke noe om at min klient har noe med det å gjøre. Flere personer har tilgang til låven og campingvogna har ikke vært låst, sier Elden.

Sint og lei 37-åringen har vært til tvungen psykiatrisk observasjon den siste tida på psykiatrisk avdeling på Dikemark. Dette har 37-åring motsatt seg, han mener det ikke er noe psykisk galt med ham. Ifølge Elden er nå siste beskjed at 37-åringen skal overføres tilbake til ordinært varetektsfengsel den 28. januar.

- Han er sint, forbanna og lei. Han ønsker ikke å være på Dikemark. Derfor ønsket han å møte i retten for å kreve seg løslatt, sier Elden.

VESKA: Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix
VESKA: Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix Vis mer