Sigrid-siktet (37) ønsker å forklare seg igjen

Men ikke under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag framstilles 37-åringen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, for fire nye uker i varetekt. Oslo-politiet mener han sto bak drapet på 16-åringen som forsvant like ved sitt hjem på Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor.

3. september ble hun funnet drept i et skogholt like ved et verksted i Oppegård.

Politiet har funnet blodspor etter jenta i en campingvogn 37-åringen fra Ålesund disponerte i en låve på Bryn. Mannen nekter straffskyld og hevder han ikke har noe mer verken forsvinningen eller drapet å gjøre.

Vil i avhør Etter at han ble tvangsinnlagt til judisiell observasjon på Sykehuset Dikemark før jul, har han nektet å forklare seg til politiet og det har vært uklart om han noen gang kommer til å svare på spørsmål igjen.

Men nå varsler mannens forsvarer at han ønsker å gå i nye avhør med politiet.

- Han ønsker å gå i avhør på et senere tidspunkt under etterforskningen. Hans standpunkt nå er at han velger å ikke forklare seg. Han kommer heller ikke til å besvare spørsmål under fengslingsmøtet der han vil begjære seg løslatt, sier advokat Karen Forbrigd til Dagbladet.

Politiet har som mål å være ferdig med etterforskningen før sommeren og Forbrigd sier det kan bli aktuelt med nye avhør før den tid.

Mange spørsmål Spørsmålene om hva som skjedde da Sigrid forsvant er mange. Politiet er fortsatt usikre på hendelsesforløpet rundt forsvinningen av jenta, hvordan og når hun ble drept og hvor hun har blitt holdt fanget.

Foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell sier familien har vært forberedt på at siktede ville forholde seg taus og at de kanskje aldri vil få svar.

- De er opptatt av hva som har skjedd med Sigrid og oppfordrer siktede eller andre som måtte vite om å gi svar på de mange ubesvarte spørsmålene, sier Stabell til Dagbladet.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sier til Dagbladet at det er viktig at 37-åringen forklarer seg på nytt, men at det ikke er avgjørende for framgangen i etterforskningen.

BLODSPOR: I en campingvogn i denne låven på Bryn er det funnet blod etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, bekrefter politiet. Ifølge TV2 skal det også være funnet blod fra henne i en kontainer utenfor låven. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BLODSPOR: I en campingvogn i denne låven på Bryn er det funnet blod etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, bekrefter politiet. Ifølge TV2 skal det også være funnet blod fra henne i en kontainer utenfor låven. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Ved siste avhør var vi over i en konfronterende fase. Vi har flere spørsmål når det gjelder dette vi ønsker å stille ham. Hans forklaring kan ha bevismessig betydning, sier Gulnes.

- Bare gjerningsmannen vet Politiadvokaten understreker at det at en siktet person i en drapssak velger å benytte seg av retten til ikke å forklare seg, er noe politiet er vant til.

- Det er bare gjerningsmannen som kan gi svaret på flere av spørsmålene i Sigrid-saken. Det er bare gjerningsmannen som kan gi det fulle og hele bildet av hva som skjedde med henne, sier politiadvokat Gulnes til Dagbladet.

Sigrid-etterforskningen har vært massiv og politiet betegner den som blant de aller største, nesten på linje med 22. juli- og Nokas-etterforskningen.

- Det er en komplisert sak som strekker seg over tid og et stort geografisk område. Det er et enormt antall beslag i saken og vi venter fremdeles svar på flere prøver, sier Gulnes.

DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor. Hun ble funnet drept i Oppegård nesten en måned senere. Foto: Privat
DREPT: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor. Hun ble funnet drept i Oppegård nesten en måned senere. Foto: Privat Vis mer